Ekonomi Pazarda domatesin fiyatı düşmüyor

Pazarda domatesin fiyatı düşmüyor

Paylaş
Pazarda domatesin fiyatı düşmüyor

Domates, hal çıkışı ucuzlamaya başlasa da halen pazarlarda 8 liraya varan fiyatlardan satılıyor

Pazar ve marketlerde kilogram fiyatı 10 liraya kadar yükselen domates, pazar tezgahlarında seyirlik ürün haline geldi.

Talebi karşılayacak yeni ürünün pazara girmesi beklenirken Antalya ve Simav domatesleri, son birkaç gündür market ve pazarlardaki yerini almaya başladı.

Domatesin ucuzlaması beklenirken pazar yerlerinde halen yüksek fiyattan satılması dikkati çekti. Hal çıkışında ucuzlayan domates, tüketiciye ulaştığı son noktada halen 8 liraya varan fiyatlardan satılır oldu.

Pazar tezgahlarında İznik tarla domatesi kilogramı ortalama 5 liradan, Simav domatesi ise 8 liraya ulaşan fiyatlardan alıcı buldu. Bursa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Galip Toptan, İznik domatesinin hal çıkış fiyatının 2,6 lira olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni ürünler gelince fiyatlarda inanılmaz düşüşler oldu. Simav domatesi bile 3-4 liradan satılıyor. Ancak pazar yerlerinde halen çok yüksek fiyatlardan alınıyor. Üretici ve hallerde fiyatlar düştü.

Özellikle Antalya bölgesi üretimi olan domates hafta başından itibaren Marmara bölgesine daha fazla gelmeye başlar. Önümüzdeki haftalarda fiyatlarda bir denge oluşur."

KONYA'DA 1 LİRAYA DÜŞTÜ

Fiyatlarındaki artış nedeniyle tohumu altınla yarışan, bazı lokantacıların menülerinden çıkarmak zorunda kaldığı domates, Konya’da bir semt pazarında 1 liradan tezgahlarda yerini aldı.

Haberin Devamı