Siyaset 'Pazarlıkta neler konuşuldu şimdi açıklamam'
Paylaş
'Pazarlıkta neler konuşuldu şimdi açıklamam'

MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümetin PKK ile yaptığı görüşmeyi, terörün siyasallaştırılması olarak değerlendirdi

PKK ile pazarlık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önceki gün katıldığı, CNN TÜRK’teki programda “Hükümet ile PKK arasında anlaşma var mı?” sorusuna “Terör siyasallaştırılmaya çalışıyor.

Kandil’de bir çete mensubu bazı açıklamalar yapıyor, devletle görüştüğünü eylemsizlik kararı aldığını söylüyor. Başbakan’ın danışmanı ise görüşmeyi açıkladı. Biz bunları takip ediyoruz” yanıtını verdi.

‘Saklı tutuyoruz’

Bahçeli, “PKK ile pazarlık konusunda ‘Açıklayın yoksa ben açıklarım’ demiştiniz nedir bu?” sorusunu da şöyle yanıtladı: Şimdilik saklı tutuyoruz. Neler konuştuklarını biz biliyoruz.

Pazarlığı ilk ifade eden Kandil’dir. Kandil’den gelen mesaja cevap vermiyorsun. Uluslararası bir anlaşmanın da ilişkisi olduğu anlaşılıyor. Bu aynı zamanda Amerika’nın Irak’tan çekilmesiyle de bağlantılı.

Bahçeli, “Neden hayır diyeceksiniz?” sorusunu da şöyle yanıtladı: Anayasa Mahkemesi ve yargı iki önemli ayaktır. PKK taleplerine Anayasa’da yer vermek için çalışıyorlar.

Amaç PKK açılımına hukuki zemin. AKP iktidarında özellikle gerilim stratejisi uygulanıyor, ülkeyi kamplara, cepheye ayırmak istiyorlar.

Yargıyı da yandaşlaştırmak için uğraş veriyorlar. Gelecekte sorgulanması gereken konularda AKP’yi kurtarmak için yargıyı yandaş hale getirmek için uğraşıyorlar.

Haberin Devamı