Gündem Pazartesi (arefe) günü bankalar açık mı? Kargo, PTT, noter açık olacak mı?

Pazartesi (arefe) günü bankalar açık mı? Kargo, PTT, noter açık olacak mı?

Paylaş
Pazartesi (arefe) günü bankalar açık mı? Kargo, PTT, noter açık olacak mı?

Malum pazartesi günü arefe... Bugünden itibaren 9 günlük bayram tatiline girmiş bulunuyoruz. Fakat özel ve devlet kurumlarında işleri olanlar "Banka, kargo, PTT ve noterler açık mı?" sorusunu soruyor. İşte detaylar...

Kurban Bayramı'na 3 gün kaldı. Pazartesi ise arefe günü... Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte kafalarda bazı soru işaretleri oluştu. Devlet ve özel kurumlarda işleri olanlar "Banka, kargo, PTT ve noterler açık mı?" sorusunu sormaya başladı.

Haberin Devamı

AREFE GÜNÜ BANKALAR VE PTT'LER AÇIK OLACAK MI?

Pazartesi günü bankalar ve PTT'ler yarım gün çalışacak ve saat 12.30'da kapanacak. İki kurum 27 Ağustos'ta işbaşı yapacaklar. Noterler arefe günü kapalı olurken kargo şirketlerinin ise çalışma şekilerini arayıp öğrenmeniz gerekecek.

SAĞLIK OCAKLARI

Sağlık ocakları, resmi tatillerde nöbet usulü çalışma programı sağlamaktadır. Yönetmeliğe göre sağlık ocakları resmi tatil günlerinde en az iki personelle 09.00 / 12.00 saatleri arasında nöbet tutacaktır;

Resmi tatil ve Cumartesi - Pazar günleri tutulacak nöbet hizmetlerinin süresi günlük 3 saat olup 9.00 / 12.00 saatleri arasında tutulacaktır. İl Sağlık Müdürlükleri bölgenin şartlarına göre bu 3 saatlik nöbet süresini süreklilik esasına uygun olarak ve nöbetin disiplin ve anlamını bozmayacak şekilde ve bölge halkına duyumunu yaparak başka saatler arsında da düzenleyebilir.

Haberin Devamı

Nöbet hizmetleri en az iki personel ile yürütülecektir.