Bilim - Teknoloji PC'nizde Android çalıştırın!
Paylaş
PC'nizde Android çalıştırın!

En sevdiğiniz Android uygulamalarını PC'nizde nasıl çalıştırabilirsiniz? Açıklıyoruz...

Mobil uygulamalar, bazı durumlarda masaüstü PC'miz için sunulanlardan bile daha iyi olabiliyorlar. Sevdiğiniz bir Android uygulamasını masaüstünde çalıştırmak ister miydiniz? İster kendi geliştirdiğiniz uygulamayı test etmek isteyin, ister herhangi bir Android uygulamasının tadını monitörde çıkarmak, izleyebileceğiniz birkaç yol var.

Android Studio

Bilgisayarınızda tam bir Android deneyimi yaşamak için en iyi seçenek, Android Studio'yu kullanmak. Android Studio'yu kullanmak için Java Development Kit'in (JDK) PC'nizde yüklü olması gerekiyor. Bunun ardından Android Studio ile Google Play'deki uygulamaları çalıştırabilirsiniz.

Android ortamını PC'de taklit etmenin yolu Android Studio'dan geçse de, bu çözüm bazılarına biraz karışık gelebilir. Bu durumda sonraki sayfalarımızdaki seçenekleri denemelisiniz.


BlueStacks App Player ve Windroy

BlueStacks App Player

Tam bir Android ortamını emule etmeden, sadece Android uygulamalarını çalıştırmak istiyorsanız BlueStacks App Player'ı kullanabilirsiniz. Windows XP ve sonrasını destekleyen araç, Android uygulamalarını mümkün olan en az uğraşla çalıştırmanızı sağlıyor.

Windroy

Piyasadaki tek uygulama emulatorü BlueStacks değil. Windroy, tam ekranda ve pencerede çalışabilen bir emulator. Windroy, Google Play'e erişemediği için uygulamaları farklı kaynaklardan yüklemeniz gerekiyor. BlueStacks ile sorun yaşadıysanız, Windroy ile favori uygulamalarınızı PC'ye taşıma hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.


Android-x86 ve Chrome içerisinde çalıştırma

Android-x86

Android ortamını taklit etmek yerine, onu gerçekten PC'nize yüklemeye ne dersiniz? Android-x86 projesi, normalde ARM için geliştirilen Android'in Intel mimarisi üzerinde çalışabilmesini sağlıyor.

Android-x86'yı çalıştırabilmek için iki seçeneğiniz var: Onu YouWave veya VirtualBox gibi bir sanal makine üzerine yüklemek veya PC'nizdeki sabit diske yüklemek (Windows ile çift-önyükleme yapabilirsiniz). Android-x86'yı taşınabilir hale getirip, USB'den veya DVD'den başlatmanız da mümkün.

Chrome'da çalıştırın

Android uygulamalarını PC'de çalıştırmanın en kolay yolu, onları bir Chrome eklentisi yardımıyla web tarayıcınızda çalıştırmak olabilir. Bu yöntem her zaman başarılı olmasa da, Windows, Mac, OS X ve Linux'ta çalışıyor. Detaylar için bu yazımıza göz atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi 10 Windows 8 ve Android uygulaması!

Kaynak: CHIP Online