Dünya Pegida´ya ilgi her geçen gün azalıyor

Pegida´ya ilgi her geçen gün azalıyor

Paylaş
Pegida´ya ilgi her geçen gün azalıyor

Almanya´da kendilerini "Yurtsever Avrupalılar Batının İslamlaşmasına Karşı" diye nitelendiren ve geçtiğimiz Ekim ayından bu tarafa Dresden´de her Pazartesi İslam karşıtı gösteriler yapan Pegida´ya beklediği ilgiyi artık bulamıyor

Bir zamanlar onbinleri meydanlara toplayan Pegida´nın son gösterisine sadece iki bine yakın kişi katıldı.

Haberin Devamı

BACHMANN YİNE SAHNEDE

Dresden Frauenkirche önünde toplanan yandaşlarına seslenen Pegida kurucusu Lutz Bachmann, istifasının ardından yeniden meydanlara çıktı. Die Zeit gazetesinin bildirdiğine göre, Bachmann istifasına neden olan paylaşımlarını savunduğu konuşmasında, medyayı sözlerini cımbızlayarak aktarmakla itham etti.

YASAKLANAN LEGİDA GÖSTERİSİNE AZ SAYIDA KATILIM

Öte yandan, Pegida´nın uzantısı olarak Leibzig kentinde gösteriler yapan Legida gösterisinin yasaklanmasına rağmen, yüze yakın kişi gösteri yapmak istedi. Leipziger Volkszeitung´un bildirdiğine göre, göstericilerin sayısı kısa süre içerisinde elliye kadar düşünce gelenler dağıldı. Pegida kurucusu Lutz Bachmann´ın sosyal medyada Hitler pozu paylaşması ve göçmenlere hakaretlerinin ortaya çıkmasıyla istifası, Pegida içerisinde huzursuzlukların başlangıcı olmuştu.

Haberin Devamı

Bachmann´ın istifa etmesine rağmen Pegida içerisinde etkin olma çabası üzerine hareketin sözcüsü Kathrin Oertel ve 4 yöneticinin istifası, Pegida için "sonun başlangıcı" olarak nitelendirilmişti. Pegida´dan ayrıldıktan sonra "Avrupa için Doğrudan Demokrasi" harketini kuran Kathrin Oertel´in 5 bin kişiyi toplamayı umduğu ilk gösterisine ise, Pazar günü sadece 500 dolayında kişi katılmıştı.

DHA