Gündem Pehlivanlar 'Gladyatör' olacak

Pehlivanlar 'Gladyatör' olacak

Paylaş
Pehlivanlar 'Gladyatör' olacak

Antalya'da Aspendos Gladyatör Okulu açılacak. Okulda eğitim alanlar, Roma dönemindeki gladyatör dövüşlerini canlandıracak. Okul yönetimi, gladyatörleri canlandırmaları için pehlivanlarla görüşüyor

800 KİŞİLİK ALAN

Antalya Serik’te tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu yakınındaki arazide Roma dönemindeki gladyatörlerin arenadaki dövüşlerinin canlandırılacağı Aspendos Gladyatör Okulu açılacak.

Okulun İşletme Müdürü Ali Akay, şu bilgileri verdi: “Okulda eğitim alacak kişiler, 300 metrelik alanda Roma döneminde gerçekleşen gladyatör dövüşlerini ve atlı araba yarışlarını canlandıracak.

El yapımı giysiler ve savaş aletlerinin kullanılacağı gösteriler için Roma dönemi mimarisi örnek alınarak 800 kişilik izleme alanı kuruyoruz. Alan içine Roma pazarı da kurulacak.”

300 BİN TL HARCANDI

“Gösterileri izlemeye gelenlere dönemin atmosferine uygun özel giysiler verilecek. Okul için 300 bin TL harcandı. Okulumuzda 16 at var. Gösterilerde yer alacak gladyatörlerin iri vücutlu olması gerekiyor.

Biz de bu oyunlarda gladyatörleri en iyi canlandıracak kişilerin pehlivanlar olduğunu düşünüyoruz. Serik’teki pehlivanlarla görüşmeye başladık.

Gösterilerde 40 kişi görev alacak. İyi bir tanıtım yapıldığı takdirde bu gösterilerle turizme ciddi ölçüde gelir sağlanacağına inanıyoruz.”

Okan ÖZER/AA