Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Pek çok deneme yapılabilir
HABERİ PAYLAŞ

Pek çok deneme yapılabilir

Haberin Devamı

Çocuğu olmayan, testis tümörü ya da kanser nedeniyle tedavi görmek zorunda olan erkekler ileride baba olabilmek için spermlerini dondurabilirler. Bu spermlerle pek çok kez aşılama ya da tüp bebek için deneme yaptırabilirsiniz...

SORU: Ereksiyon olmakta güçlük çekiyorum

Bende prostatit ve ikinci derece varikoselim var. Ereksiyon olmuyor. Acaba bu rahatsızlıklar direkt etki yapar mı? Tedavisi nasıl olur?

CEVAP

Bahsettiğiniz 3 sorunun birbiri ile ilgisi olmayabilir. Bu kadar fazla ürolojik sorununuz olduğuna göre en kısa zamanda üroloji uzmanına başvurmanızda fayda var, tüm bu dertlerinize çözüm bulunabilir.

SORU: İlişkiye giremiyoruz

1.5 aydır evliyim ve eşimle ilişkiye giremedik. Cinsel organım tam birleşme anında iniyor ve ilişki gerçekleşmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sertleşme sağlandıktan sonra ani kaybı çoğunlukla erken boşalma veya psikolojik faktörlere bağlıdır ve bu durumlar günümüzde başarı ile tedavi edilebilmektedir, bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: Baba olur muyum?

Testis tümörü nedeniyle sağ testisim alındı. Sonuçları size yazıyorum. Çocuğum yok. Dondurma işlemini yaptırdım, sperm tahlilleri de iyi çıktı. Tüp bebek yönteminin yüzde 30 netice verdiğini öğrendim. Radyasyon tedavisinden önce normal yolla baba olmak istiyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

Uygun aday iseniz tek bir tüp bebek (ICSI) tedavisi sonucunda ortalama yüzde 30 ihtimal ile sağlıklı bir bebek doğumu şansınız vardır. Birçok merkezde verilen çok daha yüksek yüzdeler kimyasal hamilelik oranlarına aittir ve yanıltıcıdır. Bir veya birkaç sefer sperm alınarak usulüne göre donduruldu ise radyoterapinizi geciktirmenizi önermek akıllıca olmayabilir. Sizden alınmış olan spermlerin defalarca deneme yapmak için yeterli olabileceğini unutmayınız. Verdiğiniz sperm sayı ve kalitesini bilen, ayrıca testis tümörünüzün değerlendirmesini de yapan üroloji uzmanınız bu konuda size daha bilinçli bir öneride bulunacaktır. Ayrıca, tek bir denemedeki yüzde 30 başarı oranını az görmeyiniz, tamamen sağlıklı çiftlerde de aylık hamilelik ihtimali bu civardadır.

SORU: Kanallarım tıkanır mı?

24 yaşındayım. Cinsel ilişki ve mastürbasyondan uzak duruyorum. Sizce boşalmamam kanalların tıkanmasına neden olur mu?

CEVAP

Bu tabii ki bu, sizin tercihiniz ve herhangi bir hastalığa yol açmaz. Sadece dolgunluğa bağlı olarak yumurtalar üzerinde ve kasıklarda hafif ağrılar görülebilir. Meni keselerinin dolması sonucu uyku sırasında rüyalanarak boşalma veya dışkılama sırasında basınçla bir miktar boşalarak vücut fazla sekresyondan kurtulur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder