Gündem Peki ya devlet!

Peki ya devlet!

Paylaş
Peki ya devlet!

12 kişinin öldüğü 2 kişinin kaybolduğu Rize Gündoğdu'daki felaketin ardından uzmanlar bir kez daha Karadeniz Sahil Yolu'nu işaret etti

ÇAMUR DERYASINA DÖNDÜ

Haberin Devamı

Rize Gündoğdu’da sağanak yağışın ardından yamaçlardan akan sel suları ile birlikte toprak kayması meydana gelmişti. Heyelanda 20 ev yıkılmış, 100 ev oturulamaz hale gelmişti.

Sel sularına kapılarak sürüklenen 150 araç da kullanılamaz hale gelmişti. 12 kişinin öldüğü felakette sele kapılarak kaybolan 2 kişi dün de bulunamadı. Çamur deryasına dönen Gündoğdu’da enkaz kaldırma çalışmaları gün boyunca sürdü.

GİRESUN DA YAŞAMIŞTI

Hasar gören ve yolları kapatan binaların enkazları kaldırıldı. Balçığa saplanan otomobiller çekicilerle çıkarıldı. Vatandaşlar uyarılara rağmen, hasarlı evlerine girerek eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

Benzer görüntüler, daha iki ay önce Giresun’da yaşanmıştı. Uzmanlar, “Karadeniz Sahil Yolu derelerin önüne set gibi çekildi. Bu yüzden yağmur suları denize ulaşamadı ve sel oldu” demişti.

Haberin Devamı

SIRADA NERESİ VAR?

Rize Jeoloji Mühendisleri Odası’dan Yüksek Mühendis Hakan Yanbay da “Karadeniz Sahil Yolu da dahil, yollar arazinin dengesini bozacak şekilde yapılmış.

Gündoğdu’da Karadeniz Sahil Yolu’nun arkasında kalan evleri su bastı. Çünkü vadilerden gelen sular Karadeniz Sahil Yolu nedeniyle denize akamadı. Riskli durumdaki 400 binanın acilen tahliye edilmesi gerekiyor” diye uyardı.

KURBANLAR TOPRAĞA VERİLDİ

Heyelanda çöken evlerinin enkazında can veren Akif Kopuz, eşi Meliha, çocukları Muhammet ve Vildan ile babası Ahmet ve annesi Münevver Kopuz dün toprağa verildi. Mahsur kalan 10 kişiyi kurtarkıntan sonra sel sularına kapılarak ölen Osman Kutay ile Fazile Efil ve Server Taşkıran da gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Felaketin kurbanlarından 18 yaşındaki Tahir Akat memleketi Adıyaman’da toprağa verildi.