Spor Pele'den 5 hakem önerisi

Pele'den 5 hakem önerisi

Paylaş
Pele'den 5 hakem önerisi

Futbol tarihinin en büyük oyuncusu olarak gösterilen Pele, Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupası maçlarının 5 hakemle oynanmasını önerdi

Futbol kariyerinde 3 kez Dünya kupasını kaldıran Pele, Maradona’nın 1986’da eliyle attığı golün tekrarına rastlamamak için kale arkalarında birer yardımcı hakem görevlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Pozisyonların kameradan tespitine, olası kontratakları engelleyeceği gerekçesiyle karşı çıkan Pele, Güney Afrika’da yapılacak Dünya Kupası maçlarının 3 hakemle büyük hatalara gebe olacağını iddia etti.

PELE'NİN FAVORİLERİ

Kupanın favorileri hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Pele, ülkesi Brezilya’ya güveninin tam olduğunu, İspanya’nın futbolundan etkilendiğini kaydetti.

İngiltere, İtalya ve Arjantin’i de kupaya uzanabilecek takımlar olarak gösteren Pele, herşeye rağmen favori göstermenin zor olduğunu belirtti.

ROBİNHO'YA DESTEK

Pele, Manchester City’den Santos’a kiralanan Robinho’ya da destek verdi ve bu futbolcunun Brezilya milli takımında oynaması gerektiğini söyledi.

Kale arkalarında birer yardımcı hakem görevlendirilmesi fikri, Maradona’nın eliyle İngiltere’ye gol attığı 1986 Dünya Kupası’ndan bu yana dile getiriliyor.

Fransız Thierry Henry’nin İrlanda ile oynanan eleme maçında topu eliyle düzelterek gol pası vermesi ve hakemin bunu görmemesi 5 hakem olasılığını bir kez daha gündeme getirmişti. UEFA, bu yılki UEFA Avrupa Ligi maçlarında 5 hakem görevlendiriyor.

Haberin Devamı