Kültür - Sanat Penguenler ile unutulmayacak bir sömestr tatili sizi bekliyor
Paylaş
Penguenler ile unutulmayacak bir sömestr tatili sizi bekliyor

Uzun ve yorucu geçen bir eğitim- öğretim döneminin ardından tüm öğrencileri tatil heyecanı sardı. 23 Ocak itibariyle okula kısa bir mola verecek olan çocukları, İstanbul Akvaryum ’da Türkiye’nin ilk kutup penguenleri ile birlikte keyifli bir tatil bekliyor. Hayatının en güzel gününü yaşamak isteyen çocuklara Türkiye’nin en büyük akvaryumu, en büyük karne hediyesi oluyor.


Özellikle tatil günlerinde öğrencilerin akın ettiği İstanbul Akvaryum bu yarıyılda da keşfetmenin keyfini tüm öğrencilere doyasıya yaşatıyor. Tatil boyunca tüm öğrencilerin buluşma noktası olan İstanbul Akvaryum, çocuklara Türkiye’nin ilk soğuk iklim penguenleri, ilginç türlerde dev köpekbalıkları, vatozlar, timsahlar ve guiness rekorlar kitabına girmiş dünyanın en büyük kemirgenleri kapibaralar ile tanışma fırsatı sunuyor. İstanbul Akvaryum birbirinden ilginç kara ve deniz canlılarıyla farklı ve heyecanlı bir deneyim sunarken, ziyaretçilerini, mavi kanlı atnalı yengeci, benekli bahçe müreni gibi başka bir yerde göremeyeceğiniz deniz canlılarının dünyası ile tanıştırıyor.

Türkiye’nin ilk kutup penguenleri olan Gentoo penguenleri sömestr tatilinde sizinle tanışmak istiyor!
İstanbul Akvaryum, Türkiye’nin ilk kutup penguenlerini sevenleriyle buluşturarak tüm öğrencilere yarıyıl keyfini doyasıya yaşatıyor. “Canlıların Korunaklı Bölgelerde Yetiştirilmesi” programı kapsamında Türkiye’ye gelen Gentoo soğuk iklim penguenlerinin mucizeler ile dolu dünyasını keşfetmek isteyen çocuklar, sömestr tatilinde de İstanbul Akvaryum’da buluşuyor.




Tatil boyunca dilediğiniz bir gün canlıların beslenme saatine şahit olabilirsiniz…

İstanbul Akvaryum’un Güney Kutbu temasında yer alan penguenlerin beslenmesini her gün 14:00-14:45 saatleri arasında izleyebilir, bu eşsiz canlıların bir gününü nasıl geçirdiğine ve nasıl yemek yediğine tanıklık edebilirsiniz. Saat 15:00 itibari ile kutuplara göre simüle edilen ve geceye dönen alanda ise penguenlerin uyumalarına şahit olabilirsiniz.

Ana tankta yer alan hemşire köpekbalıkları, vatozlar, orfozlar ve diğer canlıların beslenmeleri de pazartesi günleri hariç her gün saat 11.00'da Panama tünelinde gerçekleştiriliyor. Yine ana tankta yer alan kum kaplanı köpekbalıklarının beslemesi Çarşamba ve Pazar günleri saat 14.30'da yapılıyor. Amazon Yağmur Ormanları’nda yer alan caiman timsahları ise cumartesi günleri saat 16.00’da uzun ve sağlıklı bir yaşam için besleniyorlar. Çocuklara ve meraklılarına muhteşem bir görsel şov sunarak gerçekleştirilen balık besleme seansları ile izleyiciler, hangi balığın nasıl bir ve beslenme alışkanlığının olduğunu balıkların besin gereksinimlerini canlı olarak görme şansı yakalıyor.

İstanbul Akvaryum’un yeşil cenneti Amazon Yağmur Ormanları’nda gerçek yağmur ormanı rüzgârı esiyor

Amazon Yağmur Ormanları’nda Costa Rica’nın doğal florasından temin edilen tüm canlı bitki türleri ve hayvanlar görenleri büyülüyor. İstanbul Akvaryum’un içerisinde bulunan Amazon Yağmur Ormanlarını sömestr sürecinde dilediğiniz bir gün ziyaret edebilir gerçek habitatıyla kendinizi Afrika, Panama, Costa Rica gibi dünyanın muhteşem güzelliklerinin olduğu bir yerin ortasında bulabilirsiniz. Ayrıca coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz ile başlayan ve Pasifik’e kadar uzanan toplam 17 tema ve 1 adet yağmur ormanından oluşan güzergahta yolculuk yaparak su altı dünyasının eşsiz güzelliği ile keyifli zamanlar yaşayabilirsiniz.

*Bu bir reklamdır

Haberin Devamı