Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Penisim eğri, ameliyatla düzelir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Penisim eğri, ameliyatla düzelir mi?

Cinsel organın eğri olması pek çok erkeğin derdi. Ancak bu eğrilik günden güne artmıyorsa, ağrı yapmıyor, cinsel ilişkiye girmenizi engellemiyorsa hiçbir tedavi ya da ameliyat gerektirmez. Operasyon sadece çok gerekli olanlarda uygulanır.

İlaç kullanıyorum, sertleşme problemim var

3 yıldır psikolojik tedavi görüyorum. Kullandığım ilaçların çok yan etkisi vardı ama hepsi zamanla geçti. Sadece sertleşme problemi geçmedi. İlaçlardan önce böyle bir şey yoktu. Sertleşme problemim ilaçları bırakana kadar devam eder mi, yoksa bu sorunu çok sık yaşayacak mıyım?

Haberin Devamı

CEVAP Psikiyatri alanında kullanılan bazı ilaçların cinsel aktiviteyi olumsuz etkilediği bilinmektedir. Bu gibi ilaçlar genellikle dönemsel olarak kullanılmakta olup ilaç kesildikten sonra bu olumsuz etkileri ortadan kalkmaktadır. Size bu ilaçları veren doktorunuz ile bu sorununuzu paylaşırsanız sanırım ilaç dozlarında veya kullanılan ilaç tercihlerinde değişiklik yaparak sorununuzun çözülmesi için yardımcı olabilecektir.

Penisim eğri, ameliyatla düzelir mi?

Benim sorunum penisimde aşağıya doğru bir eğriliğin olması. Bu ilaçla ya da ameliyatla düzeltilebilir mi?

CEVAP Bu eğrilik cinsel ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve zaman ile artmıyorsa hiçbir tedavi gerektirmez. Bu dediklerimin mevcut olması halinde ve sadece çok gerekli olan vakalarda ameliyat yapıyoruz.

İdrar kaçırma problemim mi var?

22 yaşındayım. Bir gün kalktığımda yatağımda bir ıslaklık sezdim. Tahminimce normal gece idrarından daha fazla bir idrar vardı. Sanırım idrar tutamama problemim var. Dar pantolon giyiyorum. Acaba bu pantolonları giyip kanal yollarını sıkmamdan dolayı bir hissizlik, idrar kaçırma olabilir mi? Bu olayın olduğu gece biraz alkol de almıştım.

CEVAP Tek gecelik idrar kaçırma mutlak bir sorun olduğunu göstermez. Bunun tekrarlaması halinde doktora gitmeli ve tetkikler yaptırmalısınız. Dar pantolon giymenin idrar yolları ile bir alakası yoktur. Uykunuzun derin olması, alkol almış olmanız gibi sebepler de bu duruma yol açabilir. Alkol ve beraberinde alınan sıvılar idrar üretimini arttırır. Ayrıca alkol vücuttaki ADH (Anti-Diüretik Hormon) yani fazla idrar oluşmasını engelleyip sıvıyı vücutta tutan hormonu geçici olarak engellediğinden alkol alanların daha bol miktarda idrar yapmaları da fizyolojik bir durumdur. Ayrıca bazı hallerde gece idrar kaçırmalarının şeker hastalığının belirtisi de olabileceği unutulmamalıdır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder