Ekonomi PepsiCo'nun CEO'su değişiyor

PepsiCo'nun CEO'su değişiyor

Paylaş
PepsiCo'nun CEO'su değişiyor

Dünyanın en büyük içecek ve yiyecek şirketlerinden PepsiCo, Üst Yöneticisinin (CEO) değişeceğini duyurdu

PepsiCo'dan yapılan açıklamada, 12 yıldır şirketin CEO'luğunu üstlenen Indra K. Nooyi'nin, 3 Ekim'de görevinden ayrılacağı ancak gelecek yılın başına kadar Yönetim Kurulu Başkanlık görevini yürüteceği belirtildi.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulunun oy birliğiye şirketin CEO'luk görevine 54 yaşındaki Ramon Laguarta'nın seçildiği bildirildi. Laguarta'nın aynı zamanda Yönetim Kurulu üyeliğine de kabul edildiği aktarıldı.

24 YILDIR ÇALIŞIYOR

Açıklamada görüşlerine yer verilen ve 24 yıldır PepsiCo bünyesinde çalışan 62 yaşındaki Nooyi, "Hindistan'da büyürken böylesine sıra dışı bir firmaya liderlik yapma fırsatım olacağını hayal etmemiştim. PepsiCo'ya öncülük etmek, hayatım için onur verici oldu." ifadelerini kullandı.

Nooyi'nin, CEO'luğu döneminde PepsiCo'nun 2006'da 35 milyar dolar olan net gelirinin 2017'de 63,5 milyar dolara yükseldiği kaydedildi.

HİSSELERİ DEĞER KAZANDI

PepsiCo'nun 53 yıllık tarihinde şirketin 6'ncı CEO'su olacak Laguarta'nın ise 22 yıldır bu firmada farklı yönetim pozisyonlarında çalıştığı ve Eylül 2017'den bu yana şirketin başkanlık görevini yürüttüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından, PepsiCo'nun New York borsasında işlem gören hisseleri bugün yüzde 1,6 primle 118,21 dolara kadar yükseldi ve piyasa değeri yaklaşık 169 milyar dolar oldu.

PepsiCo'nun bünyesinde Pepsi, Aquafina, Gatorade, Mountain Dew, 7UP ve Tropicana gibi içecek ile Cheetos, Doritos, Ruffles ve Frito-Lay gibi yiyecek markaları bulunuyor.