Ekonomi Perakende yıla keyifli girdi

Perakende yıla keyifli girdi

Paylaş
Perakende yıla keyifli girdi

Kriz nedeniyle sıkıntılı günler geçiren perakendeciler aralık ayının son haftasında keyiflendi

ERTELENEN TALEP DE ETKİLİ

Uzun süredir durgunlukla boğuşan, hatta nakit sıkıntısı nedeniyle sonbahar/kış sezonunu indirimle açan perakendeciler yeni yıl öncesi keyiflendi. Yılbaşı alışverişine çıkanlar, indirimler nedeniyle taleplerini ertelemeyi bırakanlarla birleşince, yılın son haftasında satışlar yüzde 20 ile yüzde 140 arasında arttı. En çok alışverişi kadınlar ve gençler yaptı. Giyim, aksesuvar, iç çamaşırı ve kitabın yanı sıra cd, bilgisayar oyunları ve Playstation alındı

HEDİYELİKLER İLGİ GÖRDÜ

Geçen yılın en yüksek cirosunu geçen hafta gerçekleştirdiklerini söyleyen Benetton Türkiye Genel Müdürü Zeynep Selgur, “Aralık satışlarımız, kasıma göre yüzde 50, Aralık 2008’e göre yüzde 10 arttı” dedi. Selgur, en çok, hediye konseptine uygun ürünlerde satış olduğunu belirtti. BNG firması yetkilileri de koleksiyondaki aksesuvar, deri kolye, boyunluk, deri eldivenler, beyaz gömlekler ile kokular, mumlar ve tütsülerin çok satıldığını açıkladı.

ZAMANI OLMAYANA ONLİNE

İndirimli satışlarını sürdüren Ayakkabı Dünyası’nda satışlar yılın son haftasında yüzde 20 arttı. Ayakkabı Dünyası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Akbacakoğlu, zamanı olmayan müşterilerine de www.ayakkabiasktir.com üzerinden ulaştıklarını bildirdi. Öte yandan Mavi Jeans Genel Müdürü Cüneyt Yavuz yılbaşı satışlarının normal günlere göre yüzde 10.9 arttığını söyledi. Yeni yıla bakımlı girmek isteyenler ise Dermokil’in maske ve şampuan satışlarını dörde katladı.

İLLE DE KIRMIZI DON

Boyner Holding’in popüler markası T-box da aralıkta hareketlendi. T-box Genel Müdürü Doğan Kaşıkçı, “Aralıkta kasıma göre yüzde 141, geçen yıl aralık ayına göre yüzde 30 fazla satış yaptık” dedi. Kaşıkçı, bu yıl yine en çok ‘kırmızı don’ satışı yaptıklarını söyledi. Kırmızının uğurundan yararlanan bir diğer marka da iç giyimci Yeni İnci oldu. Yeni İnci’nin satışlarının yüzde 30 arttığını belirten yetkililer, “Bu yıl erkekler de çok alışveriş yaptı” dedi.

Satfiye YUVA KİREÇCİ

2

Haberin Devamı