Ekonomi Perakendenin kitabı

Perakendenin kitabı

Paylaş
Perakendenin kitabı

Dünyada ilk defa 1980 yılında İsveç’de bir sistem olarak geliştirilen Tax Free hizmeti, yabancı ziyaretçilerin Ülkeleri dışında yaptıkları alışverişde ödedikleri KDV’yi çıkışlarında hemen nakit olarak almalarını sağlıyor

Tax Free sistemini bulup geliştiren ve Dünya’da halen 45 Ülkede uygulayan Firma bugünkü adıyla Global Blue. Türkiye’de de bu firmanın ortaklığıyla 1996 yılından bu yana başarı ile uygulanan Tax Free hizmetinin, Yabancı ziyaretçilerin perakende cirolarının her geçen gün artmasına ve özellikle de İstanbul’un bölgede bir alışveriş destinasyonu haline gelmesinde büyük katkısı oldu.

Bu sene 20. yılını kutlayan Global Blue Türkiye, perakende sektörüne yön ve gönül veren duayen liderlerin anlatımlarıyla derlenen,’Türkiye’nin Global Perakendesi’ kitabını yayınladı.

Global Blue/Tax Free Türkiye uygulamalarının, perakendemizin de aynı dönemdeki hızlı yükselişine tanıklık eden 20’nci yılı anısına bu izleri kalıcı kılmak amacıyla, sektörü bugünlere taşıyan öncü ve vizyoner liderlerin hikayelerini, başarı öykülerini biraraya getiren ve bir yılı aşkın bir sürede hazırlanan belgesel nitelikli 262 sayfalık çalışmanının grafik tasarımı Boyut yayın tarafından yapıldı.

Kitap ilk defa, 23-24 Kasım 2016 Tarihlerinde düzenlenecek’Perakende Günleri’nde tanıtılarak, katılımcılara dağıtılacak.

Haberin Devamı