Spor Perrotta'dan Salih'e nasihat

Perrotta'dan Salih'e nasihat

Paylaş
Perrotta'dan Salih'e nasihat

İtalya Milli Takımı ve Roma'nın eski orta saha oyuncusu Simone Perrotta, eski takımının yeni transferi Salih Uçan'ın büyük bir yetenek olduğunu belirterek, "İtalya'da tüm değerini göstermeli" dedi.

2012-2013 sezonun sona erdiğinde futbolculuk kariyerine nokta koyan, Roma’da orta sahanın bir dönem vazgeçilmez ismi Perrotta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski takımının Fenerbahçe’den transferi Salih Uçan, Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ve İtalyan futboluna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yaklaşık 9 sezon boyunca Roma formasını terleten Perotta, kendi mevkisine Salih Uçan’ın transfer edilmesiyle ilgili, "Onun büyük bir yetenek olduğunu biliyorum. O, burada yeteneğini patlama yapacak yolu bulacaktır" diye konuştu.

Uçan’ın, Roma gibi büyük bir takımda büyük oyuncularla oynayacağını belirten Perrotta, "Şüphesiz ki daha da iyi olacaktır. İtalya’da tüm değerlerini göstermeli. Onun hakkında iyi konuşuluyor" ifadelerini kullandı.
Perrotta, İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) şampiyonluk için gönlünden eski takımının geçtiğini dile getirerek, "Benim sarı-kırmızılı bu camiadaki geçmişi düşünecek olursak, Roma’nın kazanmasını umuyorum. Napoli gibi Juventus gibi şampiyonluğa oynamaya hazır başka takımlar da var. Juventus zaten son 3 şampiyonluğu kazanmış durumda ve şampiyon bir teknik adamla sezona giriş yapıyorlar. Çok zorlu bir lig olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray’daki İtalyan geleneği

Simone Perrotta, vatandaşı ve milli takımdan eski hocası Cesare Prandelli’nin bir başka İtalyan çalıştırıcı Roberto Mancini’nin ardından Galatasaray’ın başına gelmesiyle ilgili olarak da "Burada olumlu gördüğüm şey, Galatasaray’da İtalyan antrenör geleneğin sürüyor olması" dedi.

Perrotta, "Prandelli, Mancini’den farklı tarzda. Milli takımda ve Fiorentina’da iyi işler yaptı. Eminim ki Türkiye’de de iyi işler yapacaktır" diye konuştu.

Prandelli yönetimindeki İtalya’nın, Brezilya’da yarattığı hayal kırıklığının ardından "Gök maviler" olarak anılan milli takımda teknik direktörlük koltuğunda kimi görmek isteyeceğiyle ilgili ise Perrotta, bu görev için 2-3 ismin geçtiğini, bunlardan birinin de Mancini olduğunu hatırlattı. Perrotta, bu isme İtalya Futbol Federasyonu’ndaki yeni yönetim kurulunun karar vereceğini kaydetti.

AA

Haberin Devamı