Gündem Perşembe günü yağmur geliyor

Perşembe günü yağmur geliyor

Paylaş
Perşembe günü yağmur geliyor

İstanbul Valisi Muammer Güler, kentte etkili olan kar yağışı ve alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu

Konuşmasına Beylikdüzü'nde kamyonun açılan damperinin çarptığı üst geçitin çökmesiyle ilgili haberlere değinerek başlayan Vali Güler, 'Büyükçekmece-Avcılar arasında seyreden bir kamyon damperi açık haldeyken üst geçite çarptı. Üst geçitte kısmi çökme meydana geldi. Diğer kısmı da daha sonra yıkıldı. Olayda yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı. Edirne-İstanbul arasında 200 metrelik bir kısımda trafik kapalı. Yol buradan başka bir yere yönlendiriliyor. Beylikdüzü'nde araçlar tekrar D-100 karayoluna çıkıyor.'diye konuştu.

HAFTALIK HAVA TAHMİNİ

İstanbul'da bu hafta içinde yine kar yağışı beklendiğini ifade eden Vali Güler, "Bugün hava sıcaklığı en düşük - 5 derece en yüksek ise -1, yarın kar yağışlı -3 derece, Çarşamba günü çok bulutlu yağmurlu en düşük -3 en yüksek 4 derece, Perşembe günü lodos nedeniyle hava yağmurlu olacak.

Hava sıcaklığı 2 ila 7 derece yükselecek. Cuma günü ise hava durumunun 5 ila 12 derece arasında olacağı tahmin ediliyor" şeklinde konuştu.

Yaşanan kar yağışı ile İstanbul'a 30 ile 80 kilogram arasında yağmur düştüğünü belirten Vali Güler, Florya'ya 32, Sarıyer'e 79, Şile'ye 69,Kartal'a 59 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

YERLEŞİM BİRİMLERİ DIŞINDA 20 CM KAR

Yerleşim yerlerinde kar kalınlığı Sarıyer'de 5 cm, yerleşim yerleri dışında da 20 cm ye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle 3 bin 738 personelin görev yaptığını ifade eden Vali Güler, 897 araçla olaylara müdahale edildiği 245 ayrı noktada 9 bölgede 48 bin 393 ton solüsyon,tuz ve üre malzemesi kullanıldığını söyledi

'242 maddi hasarlı 41 yaralamalı olmak üzere 283 kazada 58 kişinin yaralandığını belirten Vali Güler, 2 bin 43 araca 148 bin 271 lira para cezası kesildiğini ifade etti.

Vali Güler, örtü tabakası olarak yerleşen kar yağışı nedeniyle kuş ve sokak hayvanlarının aç kaldığını ve olumsuz etkilendiğini belirterek vatandaşların pencere önlerine ekmek, çevreyi kirletmeyecek şekilde sokak hayvanlarına yemek vermelerini istedi.

Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL (DHA)