Ekonomi Personel servislerine ücret

Personel servislerine ücret

Paylaş
Personel servislerine ücret

Kamu Taşıtları Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, personel servislerinden yararlananlardan katılım bedeli alınacak

Bu haber memurları üzecek
T24- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuoyunda tartışmalara neden olan Kamu Taşıtları Kanunu’nda değişiklik yapılacağını açıklayarak değişikliğin personel servislerinden yararlananlardan katılım bedeli alınarak yapılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

MHP Giresun Milletvekilli Murat Özkan’ın yazılı soru önergesine yanıt veren Bakan Şimşek, uygulamada yaşanan sorunlar göz önünde bulundurularak Kamu Taşıtları Kanunu Tasarısı Taslağı hazırlanıp ilgili kurum ve kuruluşların bilgisine sunulduğu bilgisini verdi.

Haberturk'ün haberine göre Bakan Şimşek, hazırlanan taslakla, idarenin görev ve hizmetleri için gerekli olan taşıtların edinilmesi, kullanılması ve elden çıkarılmasında ekonomik olup olmadığı, verimliliği ve şeffaflığı kapsayan üç kriterin esas alınacağını söyledi. Tasarıyla getirilen yeniliklerden bazıları şöyle:

Rekabetin sağlanması amacıyla yabancı menşeli taşıt yasağı kaldırılacak. Bunun yerine silindir hacmi sınırlaması getirilecek.

SALTANATA SON

Haberin Devamı

Görevlerinin önem ve özellikleri, sorumlulukları ve temsil nitelikleri dikkate alınarak makamlarına taşıt verilecekler yeniden belirlenecek. Makam aracı verileceklerin sayısında ciddi oranda kısıtlamaya gidilecek.

Personel servislerinden yararlananlardan katılım bedeli alınacak.

Uygulama imkânı olmayan hapis cezaları kaldırılacak ve bunun yerine para cezası uygulaması getirilecek.