Dünya Peru'daki Şeytan Virajı'nda korkunç kaza: 48 ölü, 6 yaralı

Peru'daki Şeytan Virajı'nda korkunç kaza: 48 ölü, 6 yaralı

Paylaş
Peru'daki Şeytan Virajı'nda korkunç kaza: 48 ölü, 6 yaralı

Güney Amerika ülkelerinden Peru'nun başkenti Lima yakınlarında bir traktör römorkuyla çarpışan otobüsün uçuruma yuvarlanması sonucu 48 yolcu öldü, 6 kişi yaralandı, 3 kişi de kayboldu... Kazanın olduğu bölge 'Şeytan Virajı' olarak biliniyor

Peru’nun başkenti Lima yakınlarında otobüsün uçuruma düşmesi sonucu 48 yolcu öldü. Yerel basındaki haberlere göre, Huacho kentinden Lima’ya doğru giden ve 57 yolcusu bulunan otobüs, bir traktör römorkuyla çarpıştıktan sonra yaklaşık 100 metrelik uçuruma düştü.


UÇURUMUN DİBİNDEKİ SAHİLE KADAR YUVARLANDILAR


Uçurumun dibindeki Pasifik Okyanusu sahiline kadar yuvarlanan otobüsteki yolculardan 48’i yaşamını yitirdi. Gönüllü itfaiye biriminden Claudia Espinoza, sahile doğrudan yol bulunmadığı için arama kurtarma çalışmalarının zorlaştığını belirtti.


6 YARALI, 3 KAYIP


Espinoza, polis ve itfaiye çalışanlarının 6 yaralıyı helikopterlerle yakınlardaki hastanelere kaldırdığını, 3 yolcunun kayıp olduğunu bildirdi. Peru Devlet Başkanı Pedro Pablo Kuczynski, yaptığı açıklamada, kazada çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.


BÖLGENİN ADI 'ŞEYTAN VİRAJI'


Otoyol Polisi basın sözcülerinden Albay Dino Escudero, yaptığı açıklamada, otoyolun "La Curva del Diablo" (Şeytan Virajı) mevkiinde yaşanan kazada ölü sayısının artmasından endişe edildiğini bildirdi. Escudero, güvenlik güçleri ve itfaiye ekiplerinin bölgede arama kurtarma çalışmalarına devam ettiğini duyurdu.

Haberin Devamı