Gündem Peru parasıyla dolandırdılar!

Peru parasıyla dolandırdılar!

Paylaş
Peru parasıyla dolandırdılar!

Peru parasıyla dolandırdılar!

Kırklareli’nde 74 yaşındaki Emine Işıklar’ın, üst kattaki dairesini kiralamak bahanesiyle evine giren ve burada yanlarında getirdikleri ‘Peru’ ülkesine ait yıllar önce kullanımdan kalkan parayı depozito olarak vermek isteyip, evdeki altınları alıp kaçan 2 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kocahıdır Mahallesi Ali Tanburacı sokak üzerinde bulunan evde tek başına yaşayan Emine Işıklar’a ait 3 katlı aparmanın en üst katındaki boş daireyi kiralamak istediklerini belirten 57 yaşındaki Ali Güldiken ve 32 yaşındaki Osman Ünal, bir alt katta oturan ev sahibi Işıklar ile görüşüp anlaşmaya vardı. Seçtikleri yaşlı ev sahiplerini dolandırmak için yanlarında getirdikleri yabancı ülkelerinin Türkiye’de geçmeyen paralarını döviz olarak tanıtan iki şüpheli, ev sahibi kadına evin 350 liralık kirayı peşin ödemek istediklerini, ancak yanlarında Türk parası olmadığını söyledi. Yıllar önce kullanımdan kalkan ‘Peru’ parasını veren şüpheliler, “Bu para kiradan daha fazla. Dövizcide de bozduramadık. Siz bize 250 lira para üstü verin” dedi.

Haberin Devamı

ALTINLARI ALIP KAÇTILAR

Evini kiraladıklarına inandığı 2 kişinin bu teklifini kabul eden Emine Işıklar ise, “Para yok yanımda. Size karşılığında altın vereyim” teklifinde bulundu. Işıklar'ın çekmeceden altınları aldığı sırada 2 kişi hızlı davrandı ve 6 çeyrek altın, 2 bilezik ve 2 tam altını alıp, evden çıkarak 34 VGV 94 plakalı otomobile binip kaçtı.

Emine Işıklar’ın çığlık sesleri üzerine otomobile binip giden iki kişiyi görenler plakayı polise bildirdi. Işıklar’ın da şikayetçi olması üzerine iki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Altınlar ise Işıklar’a teslim edildi. Soruşturma sürüyor.

Ali Ümit ÜLKER/KIRKLARELİ, (DHA)