Dünya Peşmerge ile IŞİD arasında şiddetli çatışma

Peşmerge ile IŞİD arasında şiddetli çatışma

Paylaş
Peşmerge ile IŞİD arasında şiddetli çatışma

Irak'ın Musul ilinin Mahmur ilçesinde Peşmerge ve ona destek veren PKK ile IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi. Giver'deki ABD üssünden havalanan uçaklar tekrar bombardımana başladı

Erbil’e 60 kilometre uzakta olan ve nüfusu Kürt olan Mahmur ilçesini ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarıyla Peşmerge arasındaki çatışmalar sürüyor. IŞİD militanlarının mevzilendiği noktaları havan topu, uçaksavar, roketatar ve doçkalarla ateş altına alan peşmergeye bir grup PKK militanı da destek veriyor. Irak'ın Giver bölgesinden havalanan bombardıman uçakları saat 14:50'de Mahmur'da IŞİD'in güzergahını bombaladı.
300 kişilik bir PKKlı militan grubunun da Mahmur Kampı’nı korumaya aldıkları kaydedildi. Çatışmalar devam ederken bölgede keşif yapan savaş uçakları dikkati çekti.

DÜN PEŞMERGENİN ÇEKİLMESİ TAKTİK ÇEKİLMEYMİŞ

Bu arada dün Peşmerge gücünün, Mahmur'dan çekildiği iddia edilmişti. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre peşmerge, Mahmur'un tamamından çekilmedi. Savaş uçaklarının bombardımanı için belli alanları boşalttı.

IŞİD’in, 20 kilometre uzaklıktaki Güver nahiyesini ele geçirmesinin ardından Mahmur ilçe halkı, bölgeyi terkederek, Erbil’e sığınmıştı.

AA

Haberin Devamı