Kültür - Sanat Peter Weıss ödülü Fatih Akın'a
Paylaş
Peter Weıss ödülü Fatih Akın'a

Almanya'nın Bochum Belediyesi'nin iki yılda bir sanat dünyasından isimlere verdiği Peter Weiss Ödülü'nün sahibi bu yıl ünlü film yönetmeni ve yapımcısı Fatih Akın oldu

Bochum Schauspielhaus Salonu’nda dün akşam düzenlenen törenle ödülünü Bochum Anakent Belediye Başkanı Dr.Ottilie Scholz’un elinden alan Fatih Akın, salonu dolduran Bochum şehir idarecileri ve Alman sanatseverler tarafından

Haberin Devamı

UZUN SÜRE ALKIŞLANDI

Ödül töreni öncesi salonda, Fatih Akın’ın Trabzon’un Çamburnu Beldesi’nde kurulan çöp tesisine dikkat çekmek için 2007-2012 yılları arasında hazırladığı belgesel film ’Cennetteki Çöplük’ (Müll im Garten Eden) davetlilere izletildi. Galası Trabzon’da yapılan ve Almanya’da ilk kez dün akşam gösterilen Cennetteki Çöplük, izleyecilerce beğenildi.

Alman yazar ve yönetmen Peter Weiss adına 1990 yılından beri Bochum Belediyesi tarafından kültür sanat dallarında etkin olan kişilere verilen ödül, ilk kez bir Türk kökenliye verildi.

ALMANLAR FATİH AKIN’A ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Törende birer konuşma yapan Bochum Anakent Belediye Başkanı Dr.Ottilie Scholz ve Alman FAZ Gazetesi Kültür Bölümü Şef Redaktörü ve Peter Weiss Ödül Jüri Üyesi Andreas Platthaus, "Fatih Akın yaptığı başarılı filmlerle sanat dünyamıza yenilikler kazandırdı. Bu ödülü fazlasıyla hakettiğine inanıyor ve kendisine teşekkür ediyoruz" sözleriyle ünlü yönetmene övgüler yağdırdı.

Haberin Devamı

Alkış yağmuru eşliğinde Bochum Anakent Belediye Başkanı Dr. Ottilie Schol’un elinden ödülü alan ve Bochum Belediyasi’nin Altın defterini imzalayan Fatih Akın ödülle ilgili habercilere, "Faşizme karşı yazı ve yapıtlarıyla tanınan ünlü sanatçı Peter Weiss adına verilen ödüle layık görülmemden dolayı, bir Türk kökenli olarak memnuniyet hissediyorum.Ayrıca gurur duyuyor ve mutluyum" dedi.

Bir soru üzerine Fatih Akın, "’Cennetteki Çöplük’ Trabzon halkından büyük destek gördü. Ama ne yazık ki benim köyüm çöpe kurban edildi. Umarım Yomra’da planlanan aynı şey gerçekleşmez" dedi.

Temel ELCİVAN/BOCHUM, (DHA)