Ekonomi Petrol 18 ayın zirvesini gördü

Petrol 18 ayın zirvesini gördü

Paylaş
Petrol 18 ayın zirvesini gördü

ABD ham petrolünün varil fiyatı dün 85,22 dolara kadar çıkarak, 18 ayın en yüksek seviyesini gördü

Paskalya tatili nedeniyle bugün petrol piyasası, New York Borsası ve Avrupa borsalarında işlem yapılmayacak.

ABD dolarının avro ve diğer para birimleri karşısında değer yitirmesi ve ABD’de ekonomiyle ilgili verilerin iyi gelmesi üzerine ABD ham petrolünün varil fiyatı Mayıs ayı teslimi dün, 1,46 dolar artarak 85,22 dolara kadar çıktı.

Böylece 9 Ekim 2008’den bu yana en yüksek değerini gören ABD ham petrolünün varil fiyatı, daha sonra 85 dolardan işlem gördü. ABD ham petrolünün varil fiyatı Çarşamba günü 83,76 dolardan satılmıştı.

Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da dün 1,63 dolar yükselişle 84,33 doları gördükten sonra 84,10 dolardan işlem görmeye başladı.

Dünyanın en büyük enerji tüketicisi ABD ekonomisindeki kademeli toparlanmanın süreceği beklentileri üzerine Şubat ayı başında 69 dolar seviyesinde bulunan petrol fiyatı artmaya başlamış ve daha önce Ocak ayında 83,95 doları görmüştü.

Uzmanlar, petrol fiyatının 85 dolar seviyesini kırması halinde bir sonraki aralığın 85 ila 95 dolar olacağını tahmin ediyor. Bu arada petrol fiyatının artmaya devam etmesinin küresel ekonomideki toparlanmayı baskı altına almasından da endişe ediliyor.

Haberin Devamı