Gündem Petrol köstebekleri yakalandı

Petrol köstebekleri yakalandı

Paylaş
Petrol köstebekleri yakalandı

Sultanbeyli'de, iş yerlerinden tünel kazıp NATO petrol boru hattından yakıt çaldığı iddia edilen 2 kişi yakalandı

Zanlıların iş yerlerinden kazdıkları tünelden boru hattına ulaştıkları ve bu yolla 50 bin litre uçak yakıtı çaldıkları belirlendi

Haberin Devamı

Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bir ihbarda bulunan NATO petrol boru hattı yetkilileri hattaki basıncın düştüğünü ve hırsızlıktan şüphelendiklerini bildirdi. İki bağlantı noktası arasındaki 2-3 kilometrelik mesafede çalışmalara başlayan Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri özel bir bölmesi olan bir kamyonete rastladı. İncelemelerde kamyonetin alt kısmına yerleştirilen vana aracılığıyla yakıt depolandığı belirlendi.

İŞ YERİNDEN TÜNEL KAZDILAR

Kamyoneti takibe alan polis, Hasanpaşa Mahallesi Petrol Yolcu Caddesi 54 numarada bulunan iş yerine ait olduğunu tespit etti. İş yerine baskın düzenleyen ekipler, içeriden kazılan 20 metre uzunluğundaki tünele döşenen boru yardımıyla yolun karşı tarafından geçen Nato boru hattından hırsızlık yaptığını ortaya çıkardı.

DÜKKANLI KAMUFLAJ!

İş yeri önünde iş makinesiyle yapılan kazıda söz konusu tünele ulaşıldı.Yaklaşık 2 ay önce peçete ve temizlik malzemesi satma bahanesiyle açtıkları iş yerinden uçak yakıtı çaldıkları iddia edilen Mehmet T.(24) ile Taner Kaleoğlu(31) ve sekreter A.K.(39) gözaltına alındı. Zanlılar Asayiş Büro Amirliği’ne götürülerek sorguya alındı. Yapılan araştırmalarda iki zanlının bu yolla 50 bin litre yakıt çaldığı bildirildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Cengiz ÇOBAN- Ramazan EĞRİ İSTANBUL DHA