Gündem Petshop sahibi gelmedi, hayvanlar öldü

Petshop sahibi gelmedi, hayvanlar öldü

Paylaş
Petshop sahibi gelmedi, hayvanlar öldü

Bursa'nın Osmangazi İlçesi'nde sahibinin 4 günden beri gelmediği petshopun vitrinine teşhir amacıyla konulan hayvanlar açlıktan ve susuzluktan öldü

Altıparmak Mahallesi Altıparmak Sokak’ta bulunan Erman Kalıt’a ait petshop, sahibinin 4 gün önce şehir dışına çıkması nedeniyle açılmadı.

Petshopun vitrinine teşhir için bırakılan 2 tavşan, 2 kedi ve 2 hamsterdan bir tavşan ile bir hamster açlık ve susuzluktan telef oldu.

Camekanın önünde ölü hayvanları gören vatandaşlar diğerlerinin de ölmemesi için durumu 155'e bildirdi. Petshopa gelen ekipler, işyeri sahibine ulaşamayınca kapıyı çilingir ile açıp içeriye girmek için durumu Cumhuriyet Savcılığı’na bildirdi.

Bu sırada çevredeki esnaf cep telefonuyla şehir dışında bulunan işyeri sahibi Erman Kalıt’a ulaşıp heaber verdi. İşyeri sahibi bir arkadaşını dükkana göndererek kapıyı açtırdı.

İçeride ölen hayvanlar vitrinden kaldırılırken, diğerlerine ise vatandaşlar yiyecek ve su verdi. Polis ekipleri işyerini açan Erman Kalıt’ın arkadaşını, hayvanları beslemesi için uyardıktan sonra dükkandan ayrıldı.

Hüseyin TÜCCAR/BURSA (DHA)