Yaşam Peugeot’dan engelsiz ürün gamı

Peugeot’dan engelsiz ürün gamı

Paylaş
Peugeot’dan engelsiz ürün gamı

2013 yılında hayata geçirilen ve engelli bireylerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak sosyal yaşam seviyelerini artırmayı, sosyal hayata entegre olmalarına destek olmayı, hareketlilik ve ulaşılabilirlik imkanı kazandırmayı ve engellilik hakkında toplum bilinci geliştirerek farkındalık yaratmayı hedefleyen “Peugeot ile Engelsiz Yaşam” projesi kapsamında Peugeot “Engelsiz Ürün Gamı”nı pazara sunuyor.

Program kapsamında araç satın almak isteyen engelli müşterilerimize Peugeot Fransa onaylı özel sürüş aparatları tavsiye ediliyor. Ayrıca tekerlekli sandalye taşımak üzere dönüştürülmüş Partner Tepee araçlar sunuluyor.

Haberin Devamı

Peugeot Yetkili Satıcısı’larına gelecek olan engelli müşteriler “Engelliler ile Doğru İletişim” eğitimi almış olan personel tarafından karşılanacak, kendilerine en uygun araç ve donanıma en güvenli şekilde ve en uygun koşullarda ulaşma imkanına sahip olacaklar.

Peugeot ile Engelsiz Yaşam

2013 yılında hayata geçirilen ve T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNDP – Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından desteklenen “Peugeot ile Engelsiz Yaşam” projesi ile engelli bireylerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak sosyal yaşam seviyelerini artırmak, engelli bireylere hareketlilik kazandırmak, sosyal hayata entegre olmalarına destek olmak, engellilik hakkında toplum bilinci ve anlayışı geliştirmek, farkındalık yaratmak ve konu hakkında kamuoyunda duyarlılık oluşturmak hedefleniyor.

Haberin Devamı

Peugeot ile Engelsiz Yaşam projesi üç aşamadan oluşuyor. Öncelikle Peugeot çalışanları, engelliliği hissetme, engellilere saygılı olma ve engellilerle iletişim yöntemlerini öğrenmek amacıyla “Engelliler ile Doğru İletişim” eğitimleri aldı. Daha sonra engelli bireylerle daha uyumlu bir hayat geçirebilmek için engelli dostu Peugeot çalışanları ve bayileri oluşturmak üzere çalışmalar ve etkinlikler planlandı. Son olarak da engellilere hareketlilik kazandırmak ve ulaşılabilirlik sağlamak amacıyla engellilerin araç kullanımlarında sürücü ve sistem güvenliğini arttırıcı çalışmalar yapıldı.

Hedef : Hareketlilik

Peugeot, bu program dahilinde bedensel engellilerin otomobil kullanmalarını kolay ve rahat hale getirecek, hareket özgürlüğü sağlayacak sürüş donanımları sunuyor. Müşterinin zevkinize uygun bir model, araçlara uygun olarak tasarlanmış şekilde ihtiyaca göre dönüştürüyor. Kullanılan donanımlar yüksek teknoloji ile üretilmiş ve Peugeot merkezi tarafından onaylanmış ürünlerden oluşuyor ve montajları uzman bir ekip tarafından yapılıyor. İstenilen dönüşüm gerçekleştikten sonra araç garantisi devam ediyor.

Özel donanımlar, özel avantajlar

Peugeot ürün gamında bulunan tüm otomatik vitesli binek otomobiller ilgili aparatlar ile donatılabiliyor. Araçların satışı da ayrı bir kanal üzerinden ÖTV istisnasının yanı sıra uygulanan özel indirimler ile Peugeot Yetkili Satıcıları’nda gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Yasal zorunluluk gereği yapılan özel tertibat kişinin engeli ile uyumlu olmalı. Bu kapsamda hareket ettirici aksam olarak debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolunda sabitlenmiş bir şekilde özel tertibat yapılması gerekiyor. Peugeot tarafından sunulan sürüş aparatları aşağıdaki şekildedir:

Elektronik Sol Gaz Pedalı: Elektronik sol gaz pedalı, otomatik vitesli araçlarda gaz pedalının sol tarafa alındığı elektronik bir sistemdir. Sağ ayağında engeli olan sürücünün sol ayağıyla gaz pedalını kullanmasını sağlar.

Twist Grip: Her iki bacağını da kullanamayan engelli sürücüler için sunulmaktadır. Bu sistem elektronik bir gaz kumandası ile mekanik freni bir araya getirmektedir. Motorsikletlerde kullanılan kavra-çevir tipi gaz kumandası fren kolunun üzerine yerleştirilmiştir ve aracın hızlanması ve fren fonksiyonu bu kumanda üzerinden idare edilir.

Haberin Devamı

Radyal Gaz Kolu: Bacaklarını kullanamayan engelli sürücüler için geliştirilmiştir. Elektronik kontrollü bu sistemde, kolay bir sürüş için, direksiyonun her iki tarafında da radyal gaz kolu bulunmaktadır. Fren pedalına basıldığında radyal gaz kolu devreden çıkmaktadır.

Manuel Fren Kolu: Bacaklarını kullanmayan engelli sürücüler için bir çözüm önerisidir. Direksiyonun isteğe bağlı olarak sağına veya soluna takılabilen mekanik bir sistemdir. Kol itilerek fren uygulanır. Orjinal fren pedalı ise etkin durumdadır. Radyal gaz kolu devredeyken orjinal gaz pedalı etkin değildir.

Direksiyon Topuzlu Yardımcı Kumanda Kiti: Kollarından birinin fonksiyonsuz olduğu engelli sürücülerin kullanımı içindir. Otomatik vitesli araçlarda kullanılmak üzere yardımcı kumandaları direksiyon üzerinde toplayan kablosuz kumanda sistemidir. Yardımcı kumanda kiti, farlar (kısa ve uzun hüzme), silecekler, korna, sinyaller gibi 12’ye kadar işlevi kumanda eder.

Haberin Devamı

Partner Tepee Tekerlekli Sandalye Taşıyıcı

Partner Tepee, tekerlekli sandalye kullanan engellilerin mobilizasyonu için özel olarak Fransa’da dönüştürüldü. 1 sürücü, 2 yolcu ve 1 tekerlekli sandalye oturma düzeni sunan araçta kayma önleyici arka rampa, kayma önleyici ve ses izolasyonlu geniş kesilmiş arka bölüm, tekerlekli sandalyeyi sabitlemek için Q’STRAINT kayışlar ve engelli yolcu için 3 noktalı emniyet kemeri sunulmaktadır.