Hakan Çelik Peugeot'nun güzeli: 308 CC
HABERİ PAYLAŞ

Peugeot'nun güzeli: 308 CC

Deri koltukları ve çift renkli kokpitiyle spor otomobil severlerin ilgisini çeken Peugeot 308 CC, yol tutuşu, konfor ve satın alma maliyeti gibi konularda benden tam puan aldı.

Peugeot’nun coupe cabrio sınıfındaki gözde otomobili 308 CC geçtiğimiz yıldan bu yana Türkiye’ye ithal ediliyor. Ekonomik bir bütçeyle şık bir coupe otomobile sahip olmayı düşleyenleri hedefleyen Peugeot 308 CC’yi geçtiğimiz günlerde test ettim. Benim kullandığım 308 CC, 1.6 litrelik turbo beslemeli motora sahipti. 140 beygir gücündeki başarılı motor ağırlığı yaklaşık 1.600 kilogramı bulan aracı başarıyla taşıyor. Ayrıca otomatik şanzımanın vites geçişleri de oldukça başarılı. Otomobilin dışı kadar iç mekanı da şık ve etkileyici. Peugeot, son yıllarda ürettiği bütün otomobillerde bu elit havayı yakalamaya çalışıyor. Markanın ürün gamında bu hedefe en yakın modellerden biri 308 CC. Zira aracın içine adım attığınız andan itibaren dikişli deri koltuklar ve çift renkli torpido insanı gerçekten etkiliyor. Farklı karoser yapısı meraklı gözlerin dikkatini çekmeye yetiyor. Otomobilin burun, kaput ve arkadan öne doğru akan tasarımı çok güzel görünüyor.

Haberin Devamı

Dinamik ve şık tasarım

Uygun hava koşullarında aracın üstünü açınca 308 CC bir anda cabrio otomobile dönüşüyor. Bu şekilde hafif güneşin ya da rüzgarın tadını çıkarmak mümkün. Soğuk havalarda aracın kaloriferinin performansı gayet yeterli. Ayrıca serin rüzgarlardan etkilenmemek için tasarlanan boyun ısıtıcısı akıllıca bir özellik. Sportif direksiyon, beyaz zeminli iyi aydınlatılmış göstergeler aracın dinamik ruhunu güçlendiren diğer ayrıntılar. Peugeot 308 CC’nin 1.6 litrelik otomatik vitesli Feline modelinin anahtar teslim satış fiyatı 70 bin 710 TL. Peugeot, bu fiyatıyla lüks sınıftaki Alman rakiplerinin neredeyse yarı fiyatına müşteriyle buluşuyor.

CHEVROLET’DEN MODEL ATAĞI

Yeni Chevrolet Spark modelinin basın tanıtımında konuşan markanın Genel Müdürü Murat Aydın, Chevrolet’nin 2009’a 4 bin 700 adet araç hedefi ile girdiğini ancak 10 bin 408 adet araç satarak tamamladıklarını anlattı. Aydın, Chevrolet’in 2009’da satışlarını en çok artıran marka olduğunu dile getirerek, 2009’da 1700 adet Cruze satmayı planladıklarını ancak bu rakamın 4 bin 202 adet olarak gerçekleştiğini bildirdi. Chevrolet’nin 4X4 SUV segmentindeki modeli captiva ile 2009’da 1750 adetlik satış rakamıyla ‘uzak ara lider’ olduklarını belirten Aydın, Aralık 2009’da 346 adet Captiva sattıklarını dile getirdi. Murat Aydın, 2009’daki toplam satışların 2 bin 128 adedini LPG dönüşümlü araçların oluşturduğunu belirterek, böylelikle LPG dönüşümlü araçlarına oranının toplam satışların yüzde 22’sini oluşturduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

24 bin liradan başlıyor

2010- 2012 yılları arasında toplam 12 değişik ürünü piyasaya sunacaklarını bildiren Aydın, Ocak 2012’de elektrikli Chevrolet Volt’u Türkiye’ye getireceklerini kaydetti. Chevrolet Türkiye olarak LPG dönüşümlü araçlarla Türkiye’de bir fark yarattıklarını ve Chevrolet’nin Türkiye’de aktif ve pasif güvenlik alanlarında tüm markalardan ön planda olduğunu dile getiren Murat Aydın, 2010’da Chevrolet’nin Türkiye’de satacağı otomobillerin minimum yüzde 80’inde ön ve yan perde yastıkları ile ESP’nin standart olarak sunulacağını ifade etti. Aydın’ın verdiği bilgiye göre Chevrolet’nin yeni modeli Spark, 1.0 ve 1.2 litrelik benzinli motor seçenekleriyle satışa sunulacak. Aracın fiyatı 24 bin 106 liradan başlayacak.

Haberin Devamı

OPEL MERİVA ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRECEK

* Opel’in en iddialı modellerinden olan Meriva yenilendi. Geleceğin otomobillerinden ipuçları veren tasarım özelliklerine sahip olan yeni Meriva, ters yöne açılan kapılarıyla özellikle çocuklu ailelerin beğenisini toplayacak. Aracın arka koltuklarının ileri geri hareketi yapabiliyor olması da büyük avantaj. Opel Meriva’nın yüzü, kaslı detaylarla tamamlanmış. Oldukça büyük farlar dikkat çeken bir diğer özellik.

* Meriva 1.3 litre dizel ve 1.4 litre turbo benzinli motor seçeneklerine sahip olacak. Opel Genel Müdürü Özcan Keklik, Meriva’nın Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak dünya tanıtımının ardından bu yılın son çeyreğinde Türkiye’ye ithal edileceğini söyledi. Keklik, Meriva’nın sunduğu fonksiyonellik ve farklı tasarım özellikleriyle rakipsiz bir otomobil olacağını ifade etti.

FİAT'TAN 25 BİN LİRAYA GRANDE PUNTO

Fiat’ın küçük sınıfta yeni modeli Punto Evo’yla birlikte satışına tek donanım seçeneği ve daha uygun anahtar teslim satış fiyatıyla devam edilen Fiat Grande Punto ailesinin en ekonomik versiyonu Türkiye’de satışa sunuldu. Özellikle şehiriçi kullanımlarda dizel motorlara benzer parallelikte ekonomik yakıt tüketimi sunan 1.2 litre hacimli 65 beygirlik benzinli motor seçeneğiyle donatılan Fiat Grande Punto modeli, 25 bin TL’den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla da bir adım öne çıkıyor. Fiat Grande Punto 1.2’nin standart donanımında ise EBD destekli ABS, sürücü ve yolcu ön havayastıkları, manuel klima, MP3 ve CD çalarlı müzik sistemi, yol bilgisayarı, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon sistemi, elektrikli dış aynalar, gövde rengi tamponlar, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, arka kafalıklar ve uzaktan kumandalı merkezi kilit gibi unsurlar yer alıyor.

TEMSA YILDIZ MARKA SEÇİLDİ

Uluslararası pazarlarda yer almak isteyen Türk markalarına destek vererek güçlü markalar yaratmak hedefi ile kurulan Turquality’nin, bünyesinde bulunan 67 marka arasında yaptığı 4 kategorili performans değerlendirmesine göre Temsa yıldız marka olarak seçildi. Temsa markası, Avrupa başta olmak üzere birçok bölgeye ihraç edilen Diamond, Safari yolcu otobüsleri ile Opalin, Tourmalin midibüslerinin yanı sıra şehir içi toplu taşımacılığa yönelik geliştirilen Avenue araçlarını üretiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder