Peynirli kabaran omlet tarifi

Özellikle sahur sofraları için harika bir omlet tarifi...

09 Haziran 2018, Cumartesi 17:21
A A

Yumurtanın besleyici değeri ve tok tutma özelliklerini göz önünde bulundurunca bilhassa sahur sofralarına çok yakışacak olan bu kabaran omlet tarifi hem yapması kolay hem de çok lezzetli...

Peynirli kabaran omlet tarifi malzemeler:

2 adet yumurta

2 çay kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi

1 yemek kaşığı beyaz peynir rendesi

1 tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı maden suyu

Bir miktar tuz

Peynirli kabaran omlet tarifi hazırlanışı:

2 adet yumurtayı dolaptan çıkarın ve bir müddet oda sıcaklığında bekletin. Oda sıcaklığında beklemiş yumurtaları derin bir kasenin içine kırın.İçine bir miktar tuz atıp çatal ile iyice çırpın. Çırpma esnasında tuz atmanız ve çatalı havalandırarak çırpmanız omletinizin iyice kabarmasını sağlayacaktır. Daha iyi kabarması ve malzemelerin birbirini tutması için içine bir miktar soda ve un ekleyip tekrar çırpın. Yumurtanın içine beyaz peyniri de atın. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Çırpılmış yumurtanın yarısını tavaya dökün. Birkaç dakika pişirdikten sonra üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyin ve kalan yumurtayı dökün. Altı tamamen kızarınca omleti düz bir tabak yardımı ile ters-yüz edin. Diğer tarafı da kızarınca tava ile birlikte kahvaltı sofrasına alın.


SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.