Spor PFDK ceza yağdırdı

PFDK ceza yağdırdı

Paylaş
PFDK ceza yağdırdı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kulüplere, idarecilere, antrenörlere ve oyunculara adeta ceza yağdırdı.

PFDK’dan yapılan açıklamada, Medicana Sivasspor maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı Gaziantepspor’un, tribün kapatma ve 250 bin lira para cezası ile cezalandırıldığı bildirildi.

Kurul, Bursaspor’a 85 bin lira, Fenerbahçe’ye 75 bin lira, Gençlerbirliği’ne 13 bin 500 lira, Beşiktaş ve Kardemir Karabükspor’a 10’ar bin lira ve Trabzonspor’a 9 bin lira para cezası verdi.

Kasımpaşa Kaleci Antrenörü Yılmaz’a 6 maç men

Kasımpaşa Kaleci Antrenörü İbrahim Yılmaz, İstanbul Başakşehir maçında ihraç öncesi ve sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi ve idari tedbirli olduğu halde yeşil zeminde ve soyunma odası koridorlarında yer almasından dolayı 6 maç men ve 59 bin lira para cezası aldı. Kasımpaşa Antrenörü Şener Gençtürk’e ise 1 maç men ve 23 bin lira para cezası verildi. Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesporlu futbolcu Edinho 4 maç men ve 26 bin lira, Gençlerbirliği’nin futbolcularından Gosso 3 maç men ve 13 bin lira, Berat Tosun da 1 maç men cezası aldı.

PTT 1. Lig takımlarından Samsunspor 1 maç seyircisiz oynama, Kayserispor 40 bin lira, Giresunspor 26 bin lira, Bucaspor 20 bin lira, Altınordu 6 bin lira, Manisaspor 5 bin 250 lira ve Giresunsporlu futbolcu Eser Atın 3 maç men ve 6 bin 500 lira para cezası ile cezalandırıldı.

Bu arada, Spor Toto 2. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor, 1 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama ve 1 maç kendi sahasında seyircisiz oynama, kulüp başkanı Adil Gevrek ve idareci Nusret Öncü 440’ar gün hak mahrumiyeti ve 43’er bin lira para cezası aldı.

Öte yandan, daha önce ligden çekilme kararı alan Spor Toto 3. Lig takımlarından Sebat Proje Trabzon Akçaabatspor’un, Çorum Belediyespor maçında sahaya gelmemesinden dolayı 3-0 hükmen mağlup sayılmasına, bir lig devresi içinde 2. kez belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmemesinden ötürü bir alt lige düşürülmesine karar verildi.

AA

Haberin Devamı