Bilim - Teknoloji Phil Schiller: "Ucuz iPhone yapmayacağız"
Paylaş
Phil Schiller: "Ucuz iPhone yapmayacağız"

Apple, piyasaya sürüleceği söylenen "ucuz iPhone" modeli hakkında ilk kez konuştu. İşte o açıklama!

Son haftalarda ortaya çıkan "ucuz iPhone" raporları ve söylentileri, Apple'ın en üst yöneticilerinden Phillip Schiller tarafından yalanlandı.

Haberin Devamı

Shanghai Evenings'a konuşan Phillip Schiller, "" Böylece Schiller, ucuz ceplerin çok sattığını kabul etti, ancak giderek güçlenen iddialara bir nokta koymuş oldu. Bu açıklamayla kalmayan Schiller, akıllı ceplerdeki pazar paylarının yüzde 20 olduğunu, ancak gelirlerin yüzde 75'ini elde ettiklerini iddia etti.

Ancak Schiller'ın bu kesin sözleri bile Apple'ın ucuz bir iPhone üretmeyeceğini garantilemiyor. En azından 'dan Katie Marsal'a göre durumun aslı biraz farklı olabilir. Marsal, geçtiğimiz Ekim ayında Apple'ın piyasaya sürdüğü daha ucuz iPad mini'yi örnek vererek, şirketin hâlen daha ucuz, giriş seviyesi bir cep üretebileceğini düşünüyor.

Piper Jaffray analisti Gene Munster'a göre ise Apple'ın ucuz bir iPhone üretmesi, şu an bulunmadığı yüzde 65'lik akıllı cep pazarına da hizmet etmesi anlamına gelebilir. Munster, alt seviye piyasanın üst uca göre daha hızlı büyüdüğünü ve Apple'ın böyle bir şansı kaçırmak istemeyeceğini düşünüyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Apple'ın kayıplara karışan 9 ürünü

Kaynak: CHIP Online