Bilim - Teknoloji Philips: Türk Halkı Çok Sağlıklı
Paylaş
Philips: Türk Halkı Çok Sağlıklı

80.yılını kutlayan Philips bu kapsamda faaliyette olduğu ülkelerin sağlık raporlarını araştırmaya başladı. Peki Türkiye'nin sağlık durumu nedir?

Ev elektroniği ve teknolojik ürünleriyle tanınan Philips, 80.yılı için farklı bir yanını ön plana çıkartmaya başladı. Sağlık sektöründe de çalışmalar yapan firma, etkin olduğu 23 ülkenin sağlık haritasını çıkarttı. Türk Philips CEO'su ve Philips Sağlık Türkiye Genel Müdürü Willem Rozenberg'un katıldığı toplantıda Türk insanın sağlık haritası basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Haberin Devamı

Türk İnsanının Hiç Bir Problemi Yok mu? Firmanın, araştırmasına göre Türk insanın yüzde 66'sı sağlığından oldukça memnun. Aynı araştırmanın sonucu ise Türk insanın yüzde 84'ü hastanelerde kullanılan tüm teknolojilerin ne işe yaradığını biliyor ve hastane tercihini bu bilgi doğrultusunda yapıyor. Yine bu kesim Türk hastanelerini oldukça yeterli olarak görüyor.

Araştırmaya katılan kişiler arasında ise uyku sorunları sadece yüzde 15 olduğu ortaya çıktı. Bu rakam, Philips'in etkin olduğu 23 ülke arasında en düşük sayıyı oluşturuyor. Araştırmaya katılan ülkeler arasında yüzde 57'lik kesimle Japonya en çok uykusuzluk çeken ülkeyken Fransa'da yüzde 45 ile listenin ikinciliğini üstleniyor. Philips'in raporlarına göre Türk halkının yüzde 78'i aydınlatmanın sağlılıklarını ve ruh hallerini etkilediğini belirtti.

Haberin Devamı

Araştırmaya göre Türk halkı en çok, kanser, kalp krizi ve tansiyon gibi sorunlardan dolayı öleceğini düşünüyor. Philips Türk aydınlatma pazarını geliştirmek için, bire bir satış yöntemlerini denemeye başlayacak. Rozenberg bu konuda sorduğumuz sonu üzerine, stratejileri doğrultusunda Philips'in yapı ve teknoloji marketlerinde birebir satış ve tanıtım yapmak için yeni planlar yaptığını belirtti. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.