Cumartesi Postası Pijamalarınızla flört edebilirsiniz!

Pijamalarınızla flört edebilirsiniz!

Paylaş
Pijamalarınızla flört edebilirsiniz!

Herkesin sürekli koşturduğu, ilişkilere, sevgiye fırsat olmayan bir dünyada yaşıyoruz... Bir yanımız aşık olup yuva kurmayı ümit ediyor. En çok kullanılan iletişim aracı bilgisayar. Dolayısıyla internet aşk yaşantımızda. Kahveniz elinizde, pijamalarınız üzerinizde, müstakbel eşinizi bulabilirsiniz ekrandan. Çöpçatan sitesi www.eCift.com'un Genel Müdürü Janset Çelik'ten çok şey öğrendik

Bir yıl önce kurulan site, Alman ortaklı ve 1 milyon üyesi var. 18 yaşını dolduran herkes eCift’e ücretsiz üye oluyor. Sonra psikologlarca hazırlanan 23 soruluk bir testi cevaplıyorsunuz. Bu, bir anlamda kişilik analiz testi. Bu sayede oluşturulan üye profilleri, kişisel arama kriterleri dikkate alınarak çıkarılıyor. Üyelere, yüksek uyumluluk gösterdikleri potansiyel eşler öneriliyor. Eşleştirme sırasında uyum oranı yüzde 75’e kadar çıkıyor. Site sürekli yenileniyor, yani biriyle arkadaşlık kuramamanız pek de mümkün değil.
Ve geliyor seçim zamanı. eCift’te üyeler, arama kriterlerini detaylı şekilde kendileri belirliyor; şehir, yaş ve boy gibi bilinen kriterlerin yanısıra eğitim durumu, din, mezhep, sigara ve alkol kullanma alışkanlıklarını seçiyorsunuz. Siteye genellikle 30 yaş üstü ve eğitim seviyesi yüksek kişiler üye oluyor. En yaşlı üye şimdilik 72 yaşında. Üyelerin mesleği farklı: Üst düzey yöneticiler de var, doktorlar da, esnaf da.

Haberin Devamı

Sıkı güvenlik önlemleri

Sitede üyelerin ‘özel’ini koruyan güvenli bir ortam var. Tüm üye profilleri site yönetimi tarafından kontrol ediliyor ve onaylanmayan hiçbir bilgi profilde görüntülenmiyor. Sitede kimse adı ve soyadıyla görünmüyor, her üyeye harfler ya da rakamlardan oluşan bir kullanıcı ve güvenlik kodu veriliyor. Üyelerin profillerinde isim, rumuz veya e-posta adresi belirtmeleri kesinlikle yasak. Güvenlik parolası sorulmadan işlem yapılmıyor. Tabii bir de fotoğraf sorunu var. Bu da tamamen üyelerin tercihine bırakılmış. Profilinize yüklediğiniz fotoğrafları kimlere göstereceğinize kendiniz karar veriyorsunuz. Zaten fotoğraflar flu görünüyor. Canlı sohbet/chat imkanı yok.

Üyelere ait bilgiler

Haberin Devamı

¦ Üyeler genelde ait oldukları sosyal çevreden eş veya sevgili arıyorlar. Ait oldukları sosyal çevreyi de aynı dinde olmak, aynı statüye ve eğitim seviyesine sahip olmak gibi kriterler oluşturuyor.
¦ Üyeler şehirlerarası buluşmalara sıcak bakmıyor.
¦ Daha önce evlenip boşanmış olmak çoğu üye için seçimlerinde belirleyici etken.
¦ Çoğu üye olduğu gibi görülmek istiyor. Kimse için değişmeyeceklerini profillerinde özellikle belirtiyorlar.
¦ Sitede ikinci baharını arayan çok!
¦ Kadınlar, profilleri erkeklerden çok daha iyi inceliyor.

Isınma turuna davet

Tanışmak ve iletişim kurmak için; tanışma talebi, gülümseme ve ısınma turu daveti gibi seçenekler var. Beğendiğiniz üyeye bu davetleri en fazla bir kere gönderebiliyorsunuz. Karşı taraf sizin davetinize cevap verirse, mesajlaşma başlıyor. Üyelerin yazdığı mesajlarda cinsel içerik ya da hakaret varsa, sitedeki şikayet butonunu ‘tık’lamanız yeterli. Ödemelere gelince: Janset Çelik “Sanmayın ki üye parasını ödedi diye istediği her şeyi yapacak. Kuralları ihlal eden hemen üyelikten çıkarılır. Siteye üye olmak isteyen erkeklerin, kadın üyelerle mesajlaşmak istediklerinde aylık 29.90, üç aylık 89.70 TL ödemeleri gerekiyor. 6 aylık üyelik isteyen aylık 19,90- 119.40 TL, 12 aylık üyelik için de aylık 14.90-178.80 TL ödüyor”.