Gündem Piknik dönüşü facia: 4 ölü

Piknik dönüşü facia: 4 ölü

Paylaş
Piknik dönüşü facia: 4 ölü

Şanlıurfa'da, piknikten dönen ailenin içerisinde bulunduğu araç, genişletme çalışması yapılan yolda aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı

Kaza, saat 18.00 sıralarında Şanlıurfa-Adıyaman karayolunun 30’uncu kilometresinde meydana geldi. Manifaturacılık yaptıkları öğrenilen Göçebeler ailesinin fertleri, öğle saatlerinde piknik yapmak üzere Bozova İlçesi’nde bulunan Atatürk Baraj Gölü’ne gitti.

Haberin Devamı

Baraj kıyısında piknik yapan Göçebeler ailesinin fertleri, kente dönmek üzere 22 yaşındaki Cevher Göçebeler yönetimindeki 63 AR 325 plakalı doblo marka araç ile yola çıktı.

TARLAYA UÇTULAR

İçerisinde 9 kişinin bulunduğu araç Bozova ilçesi yakınlarında genişletme çalışması yapılan yolda aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç yoldan çıkıp taklalar atarak tarlaya yuvarlandı.

Hurdaya dönen araçta bulunanlar ise çevreye savruldu. Ortalığın kan gölüne döndüğü kaza, yaralanan ve yoldan geçen sürücüler tarafından güvenlik güçleri ile sağlık ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, güvenlik güçleri kurtarma çalışmalarında aksaklık yaşanmaması için yolu ulaşıma kapattı.

Haberin Devamı

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Taklalar atıp tarlaya uçan ve hurdaya dönen araçtan araziye savrulan Zeliha, Azize ve Zeynep Göçebeler ile ismi öğrenilemeyen 2 kişi ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Balıklıgöl Devlet Hastanesi ve Tıp Fakültesi’ne götürüldü.

Olay yerinde bulunan sürücü Cevher, annesi Keziban (50) ile kardeşleri Gülistan (10) ve Emine’nin (13) ise yaşamını yitirdiği saptandı. Hurdaya dönen araçtan metrelerce ileri savrulan anne ve 3 çocuğun cenazeleri, ceset torbalarına konulduktan sonra otopsi için Bozova Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

YAKINLARI GÖZYAŞINA BOĞULDU

Göçebeler ailesinden 4 kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı kazayı haber alan çok sayıda yakını da olay yerine akın etti. Hurdaya dönen aracı ve 4 kişinin öldüğünü öğrenenler gözyaşına boğuldu. Yolun ulaşıma kapanması nedeniyle oluşan uzun konvoydaki onlarca kişi de güvenlik güçleri ve sağlık ekiplerinin çalışmalarını meraklı gözlerle izledi.

ANNE VE KARDEŞLERİNİN ÖLÜMÜYLE YIKILDI

Kazayı haber alarak olay yerine koşan Muhammet Göçebeler de, annesi ve kardeşlerinin ölüm haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan Muhammet Göçebeler, "Bütün ailem gitti. Pikniğe gitmiş, güzel bir gün geçirmişlerdi. Dönüşleri böyle mi olacaktı" diye ağıt yaktı. Muhammet Göçebeler, kazanın sebebinin ise genişletme çalışması yapılan yolun darlığından kaynaklı olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 saat ulaşıma kapanan Şanlıurfa-Adıyaman karayolu, çalışmaların tamamlanmasının ardından trafiğe açılırken, kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Hasan KIRMIZITAŞ- Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)