Gündem Piknik tüpü faciası: 5 ölü

Piknik tüpü faciası: 5 ölü

Paylaş
Piknik tüpü faciası: 5 ölü

Piknik tüpü faciası: 5 ölü

Kastamonu’nun İnebolu İlçesi’ne bağlı Yolüstü Köyü’ndeki bir evde, 4’ü aynı aileden toplam 5 kişi, aydınlatmak amacıyla kullanılan piknik tüpünden sızan gazdan zehirlenerek yaşamlarını kaybettiler.

Haberin Devamı

Olay, İnebolu’ya 10 kilometre mesafedeki Yolüstü Köyü’nde bugün saat 11.30'da ortaya çıktı. Yolüstü Köyü’nde Şelenlioğlu ailesine ait evin perdeleri ile kapısının açılmaması üzerine komşuları durumu muhtara haber verdi. Köy muhtarı Yılmaz Kıvrak da durumu İnebolu Jandarmasına bildirdi.

Köye gelen jandarma ekipleri, muhtar Yılmaz ve vatandaşlarla birlikte evin kapısını açtıklarında korkunç manzara ile karşılaştı. Melahat Çelenlioğlu (45) ile çocukları Eren (6) ve Beyza (4) yer yatağında, eşi emekli işçi Şevki Çelenlioğlu (50) da bir başka yer yatağında misafirliğe gelip gece aynı salonda kalan Pakize Çendik (50) kanepede ölü olarak bulundu.

Yapılan ilk incelemede 5 kişinin aydınlatmada kullanılan LPG tüpünden sızan gaz yüzünden zehirlendikleri belirlendi.

Haberin Devamı

İnebolu’nde yoğun kar yağışı nedeniyle 81 köyün elektrikleri bir süre önce kesildi. Ancak karların erimesine rağmen yıkılan elektrik direkleri ve kopan kablolar yüzünden İnebolu’nun 29 köyüne 12 gündür elektrik verilemedi. Köylüler de piknik tüpünün üzerine lüks ekleyip, aydınlatmada kullanmak durumunda kaldı. Yolüstü Köyü’nde Çelenlioğlu ailesi de aynı şekilde piknik tüpünü aydınlatmada kullandığı ortaya çıktı.

Köy halkı, 4’ü aynı aileden 5 kişinin aydınlatmak için kullanılan piknik tüpüne kurban gittiğini belirtirlerken, yetkilileri suçladılar. Olayı anlatan komşuları, “Gece aynı salonda uyumuşlar, sabah perde ve kapılar açılmayınca durumdan şüphelenip, önce muhtara, ardından jandarmaya haber verdik. Kapı açılınca korkunç manzara ile karşılaştık” dedi. İnebolu Cumhuriyet Savcılığı da olay yerinde inceleme yaptı.

Fethican YILDIRIM/ İNEBOLU(Kastamonu),(DHA)