Türkiye (Son Dakika) Piknikte rakı içen öğretmenlere şok!

Piknikte rakı içen öğretmenlere şok!

Paylaş
Piknikte rakı içen öğretmenlere şok!

Antalya'da 3 yıl önce aileleri ile piknikte mangal yapıp rakı içen öğretmenlerin fotoğrafları Facebook adresinde paylaşması ve bunun da bir gazetede yayınlanması üzerine 11 öğretmen hakkında inceleme başlatıldı

Antalya Lisesi’nde görevli değişik branşlardaki 11 öğretmen, 3 yıl önce yaz döneminde aileleri ile birlikte ’Topçam’ olarak adlandırılan mesire alanında pikniğe gitti. Burada mangal yapıp rakı içen öğretmenlerden biri piknikte ellerinde rakı kadehleri olan fotoğrafları kendi Facebook sayfasında paylaştı.

Haberin Devamı

Aradan 3 yıl geçtikten sonra 22 Kasım 2012 tarihinde bu gazetede ’Lisede ahlaksızlık’ başlığı ile öğretmenlerin ellerindeki rakı bardakları ile çekildikleri fotoğraflar kullanılarak haber olarak yayınlandı. Bu haber üzerine Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nce öğretmenler hakkında bir inceleme başlatıldı. Haberin ihbar olarak kabul edilmesi üzerine başlatılan inceleme için 2 müfettiş görevlendirildi.

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, haberde geçen iddialara ilişkin bir inceleme başlatıldığını ve sürecin devam ettiğini açıkladı. Öğretmenlerin görev yaptığı okulda pikniğe katılan öğretmenlerin tek tek ifadesini alan müfettişler tarafından, öğretmenlere ’Piknik ne zaman yapıldı?’, ’Rakı içerken yanınızda hiç öğrenci var mıydı?’, ’Pikniği okul yönetimi mi düzenledi?’, ’Okul yönetiminin bilgisi var mıydı?’ gibi sorular yönetildiği belirtildi.

Haberin Devamı

EĞİTİM- SEN’DEN DAVA

Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, 22 Kasım 2012 tarihli gazetede ’Lisede ahlaksızlık’ başlığıyla yayınlanan haberde, Antalya Lisesi’ndeki Eğitim-Sen üyelerinin din karşıtı olmakla ve başörtüsü düşmanlığıyla suçlandığını, öğrencilerle birlikte alkol almakla itham edilen öğretmenlerin hedef haline getirildiğini söyledi.

Haberin tamamıyla yalan ve iftiraya dayalı olduğunu belirten Sönmez, haberi yapanlar hakkında hem tazminat hem de ceza davası açmaya hazırlandıklarını kaydetti.

Haber üzerine inceleme başlatılması nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de tepki gösteren Sönmez, "Her iftirada öğretmenlerimiz sorguya çekiliyor. Öğretmenlerimiz, aileleri birlikte yaptığı pikniğin bile hesabını veriyor. Bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz ve öğretmenlerimizin rencide edilmesine karşıyız" dedi.

TEK TEK SORGULANDILAR

İnceleme nedeniyle ifade veren öğretmenler ise, hafta sonu aileleri ile birlikte gittikleri piknikte çekindikleri fotoğraflarda sanki öğrenciler varmış gibi haber yazıldığını ve ardından başlatılan incelemede tek tek sorgulandıklarını ve fotoğraflar üzerinden rakı içenler sanık, pikniğe gidenlerin de tanık olarak dinlendiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)