Bilim - Teknoloji Pil devrimi 2016'da mı?
Paylaş
Pil devrimi 2016'da mı?

Bu yeni pil teknolojisi, beklediğimiz güçlü pillerin çok yakın olabileceğini gösteriyor!

Piller, giderek güçlenen, aynı zamanda büyüyen telefonların önündeki en büyük engellerden biri. Bu sorunu çözmek için geliştirilmekte olan farklı teknolojiler var, ancak çoğunun önümüzdeki senelerde bile biz tüketiciler tarafından kullanılabilir hale geldiğini görmeyebiliriz. Ancak yeni bir firma, 2016 gibi yakın bir tarihte enerji yoğunluğunu ikiye katlayan yeni pilini piyasaya süreceğini söylüyor.

SolidEnergy'nin üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü prototip, DisplayDaily'nin haberine göre iPhone 6'nın pilinin yarısı boyutunda ancak orijinal pilden daha uzun pil ömrü sunuyor. Yeni pil, iPhone 6'nın orijinal pili boyutuna getirildiğinde ise iki kat güç sağlayabilecek.

Pil, lityum iyon pillerin çoğunda kullanılan grafit anotun yerine çok ince bir lityum bakır metal folyosu yerleştiriyor. Bu, aslında çok yeni bir fikir değil; benzer girişimler daha önce pilin yaşam süresinin çabuk tükenmesine ve hatta kısa devrelere yol açmıştı. Ancak SolidEnergy, bu sorunları lityum metal folyonun üzerine katı bir elektrolit ekleyerek çözmüş görünüyor.

SolidEnergy, prototipin 100 kez şarj olabildiğini, bu sırada pil kapasitesinin yüzde 80'ini koruduğunu söylüyor. Bu sayılar müthiş olmayabilir, ancak firmanın hedefi 100 şarj döngüsünü 300'lere çıkarmak.

Pil devrimine çok yakın olabiliriz çünkü SolidEnergy, pilinin ticari sürümünü önümüzdeki sene telefon ve tabletlerde kullanılmak üzere piyasaya sürmeyi planlıyor.

Piller nasıl çalışır; onlara nasıl davranmalı?

Haberin Devamı

Resimlerle: Android cebiniz için en iyi 84 duvar kağıdı

Kaynak: CHIP Online