Dünya Pilot infazına jet misilleme

Pilot infazına jet misilleme

Paylaş
Pilot infazına jet misilleme

IŞİD'in rehin tuttuğu Ürdünlü pilotu öldürmesinin ardından Ürdün de pilotla takas edilmesi planlanan Sacide Rişavi'yi ve Ziyad Kerbuli'yi idam etti

IŞİD'in uçağının düşmesi sonucu Aralık ayında rehin aldığı Ürdünlü pilot Muaz Kasasbe ile 2005 yılında Ürdün'de canlı bomba olarak saldırı girişiminde bulunan Sacide Rişavi ile takası gündeme gelmişti. Kasasbe'nin yakılarak öldürüldüğünü gösteren videonun IŞİD tarafından yayınlanmasının ardından Ürdün de Rişavi'yi sabah saatlerinde idam etti.

AFP'ye konuşan Ürdün Hükümet sözcüsü Muhammed Momani, Iraklı kadın intihar bombacısı Sacide Risşavi ve Irak El-Kaide üyesi "Ebu Huzeyfe" lakaplı Ziyad Kerbuli'nin yerel saatle 04:00'te idam edildiğini söyledi.

Haberin Devamı



Rişavi, 2005 yılında Ürdün'de canlı bomba olarak saldırı girişimde bulunmuş, ancak üzerindeki bombalar patlamadığı için yakalanmıştı. IŞİD'in Rişavi'nin serbest bırakılması talebi üzerine Ürdün, pilotunun serbest bırakılmasını istemiş pilot Kasasbe'nin durumunun iyi olduğuna dair delil istemişti.

İdamlar artabilir

İdamların iki kişi ile sınırlı olmayabileciği belirtiliyor. Anadolu Ajansı'nın Ürdün Medyadan Sorumlu Devlet Bakanlığı'na dayandırdığı habere göre Rişavi ve "Ebu Huzeyfe" lakaplı Ziyad Kerbuli'nin de bulunduğu Ürdün hapisanelerindeki üst düzey IŞİD mensuplarının idam edileceğini duyurdu. Al Jazeera muhabiri de Ürdün'de cezaevlerinde bulunan bazı IŞİD mensuplarının, ülkede idam cezalarının uygulandığı tek hapishane olan Suvayka'ya nakledildiği yönünde bilgiler olduğunu söyledi.

Haberin Devamı