Spor Pino: Büyük bir kulübe geldim

Pino: Büyük bir kulübe geldim

Paylaş
Pino: Büyük bir kulübe geldim

Galatasaray'ın yeni transferi Juan Pablo Pino, "Böyle büyük bir kulübe geldiğimden dolayı çok heyecanlıyım, çok mutluyum ve çok gururluyum" dedi

Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan "Kamp Günlüğü" programında konuşan Kolombiyalı oyuncu, Galatasaray’a gelmeden önce İtalya ve İspanya başta olmak üzere birçok kulüpten transfer teklifi aldığını vurgulayarak, "Tabii Galatasaray’dan teklif geldiği zaman hem kulübün büyüklüğü anlamında, hem taraftarın büyüklüğü anlamında beni çok etkiledi.

Galatasaray’ı seçmemdeki nedenler de bunlardı. Kolombiya’da bu taraftar baskısına ve taraftarla oynamaya alıştım. Tabi Monaco’ya geldiğimde işler biraz daha değişti. Orada durumlar biraz daha farklı. Büyük taraftarı olan büyük bir kulübü seçtim. Böyle bir tercih yaptığım için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

"ÇOK SICAK KARŞILANDIM"

Sarı-kırmızılı takımın Hollanda kampına dün akşam katılan 23 yaşındaki Pino, "Çok sıcak bir karşılama yaptılar, bunun için çok mutlu olduğumu söyleyebilirim.

Takım içerisinde olumlu bir hava var ve arkadaşlık seviyesi de oldukça iyi. Bu tip şeyler futbolcu için çok önemlidir. Kişinin kendisine olan güvenini sağlar. Ben Galatasaray’a oynamak ve başarılar kazanmak için geldim. O yüzden bu yolda da bana bu tip konular çok yardımcı olacaktır" dedi.

HEM ASİST, HEM GOL

Kolombiyalı futbolcu, "Seni daha çok gol atarken mi izleyeceğiz, yoksa gol attırırken mi" şeklindeki bir soruya ise "İki özelliğimi de göreceksiniz. Hem gol atma yeteneğimi, hem de asist yapma özelliğimi.

Tabii ki bu maçla da ilgili. Bazı pozisyonlarda, bazı maçlarda gol atma özelliğiniz öne çıkar. Bazı maçlarda asist yapma öne çıkabilir ama ikisini de seyredeceğiz" diye yanıt verdi.

"BASKIYA KENDİMİ HAZIRLADIM"

Galatasaray’da 20 numaralı formayı giyeceğini kaydeden Kolombiyalı futbolcu, Galatasaray’da oluşabilecek baskıya kendisini hazırladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kesinlikle bu baskıya kendimi hazırladım. Taraftardan gelebilir, kulübün büyüklüğünden kaynaklanabilir. Baskı olabilir ama kimsenin şüphesi olmasın kendimi buna çok iyi hazırladım.

Zaten buna hazırlamasaydım ya Monaco’da kalmayı tercih ederdim ya da başka bir kulübe gitmeyi tercih ederim ama Galatasaray’a geldim.

Ama şu an Galatasaray’dayım ve bu baskıyla oynamak istiyorum. Hem taraftardan gelecek hem de kulübün büyüklüğünden gelecek baskıyla oynamak istiyorum ve başarılar kazanmak istiyorum, bu yönde de hazırladım kendimi."

"TAKIMDA İKİ TANE SİHİRBAZIN OLMASI GÜZEL"

Lakabı "El Mago"nun (Sihirbaz) nereden geldiği vurgulanarak, "Türkiye’de de bu lakapla hitap edilmesini ister misin? Sol tarafta da başka bir büyücü var, iki büyücü kanatlandırıp uçurur musunuz Galatasaray’ı" şeklindeki bir soruya ise Pino şu yanıtı verdi:

"Lakabı Kolombiya Milli Takımı’nda aldım. Kolombiya’yla gittiğimiz şampiyonada yaptığım hareketlerden, takıma maç kazandırmamdan, bu tip şeylerden dolayı bu lakabı aldım ve Kolombiya’da devamlı bu isimle çağrılmaya başlandım.

Ondan sonra Monaco’ya geldim. Monaco’daki gazeteciler bu isimle çağırdılar ve tabii ki takımda bu lakaba sahip oyuncu olması güzel bir şey. Yani iki tane sihirbazın olması güzel ama önemli olan o güçleri birleştirip takımı daha iyi yerlere getirmek."

3

Haberin Devamı