Gündem 'Piri Reis'e taciz olmadı'

'Piri Reis'e taciz olmadı'

Paylaş
'Piri Reis'e taciz olmadı'

Doğu Akdeniz'de sismik çalışmalarını tamamlayan Piri Reis gemisi Gazimağusa Limanı'na döndü. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan geminin kaptanı herhangi bir tacizle karşılaşmadıklarını belirterek güvenle çalıştıklarını söyledi

Kıbrıs Rum kesiminin Doğu Akdeniz'de Afrodit adını verdiği bölgede petrol ve doğalgaz aramasına misillemede bulunmak üzere bölgeye giden Piri Reis gemisi sismik araştırmalarını tamamlayarak Gazimağusa Limanı'na döndü.

Haberin Devamı

Piri Reis'in çalışmalarıyla ilgili olarak açıklama yapan geminin kaptanı Umut Yenice, "G noktası" olarak adlandırılan ruhsat sahasında güvenli bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Yenice, "Herhangi bir tacizle karşılaşmadık ve güvenli bir şekilde çalıştık. Firkateyn ve savaş uçaklarımız 24 saat bizi gözetledi" dedi. Gazimağusa Limanı'na bakım ve ikmal için döndüklerini belirten Yenice, bin 150 kilometrelik bir hatta sismik veri topladıklarını söyledi.

ÇAKIŞMA OLMADI

Sismik çalışmalara 26 Eylül'de başladıklarını ve yaklaşık 10 günlük bir sürede çalışmaları tamamladıklarını ifade eden Yenice deniz ve hava koşullarının çalışmalarına engel olmadığını dile getirdi. Sismik araştırma yaptıkları ''G noktasının'', Rumlar adına petrol ve doğalgaz sondajı yapan Noble platformuna yakın bir yer olduğunun anımsatan Yenice, ''Çakışma olmadı. Aramızda emniyetli mesafe vardı'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

GEMİYE RUTİN BAKIM YAPILACAK

Limanda, geminin rutin bakımının yapılacağını, bilimsel ekibin yapacağı işler olduğunu ifade eden Yenice, bilimsel ekibin Türkiye'ye gidip geleceğini, beraberinde yeni cihazlar veya yedek getireceğini sözlerine ekledi.