Spor Pırlanta Arda

Pırlanta Arda

Paylaş
Pırlanta Arda

Galatasaray'ın gözbebeği Arda Turan'a bir övgü de Sarı-Kırmızılı takımın unutulmaz 10 numarası Gheorghe Hagi'den geldi

Galatasaray’ın efsane futbolcularından Gheorghe Hagi, Sarı-Kırmızılı takımın en önemli kozu konumundaki Arda Turan’ı göklere çıkarttı.

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu’nun aylık çıkan TamSaha dergisinde, bir dönem teknik direktörlüğünü de yaptığı Arda’dan övgüyle bahseden Rumen hoca, “O, altyapılarda yetişen gençlere, onların da başarılı olabileceğini gösteren bir örnek. Galatasaray’da teknik direktörlük yaparken bu konuda çok çalıştım. Arda Turan ve Uğur Uçar gibi genç oyuncuları altyapıdan tespit ettim, şans verdim. O şansı iyi değerlendirdiler ve şimdi banko oynuyorlar” diye konuştu.

Hagi, kendisinin olduğu kadroyla şimdiki Galatasaray kadrosunun karşılaştırılması konusundaki soruyu ise şu şekilde yanıtladı: “Böyle bir karşılaştırma yapmak bence doğru olmaz. Galatasaray şimdi bir takım olma sürecinde. Kadrodaki oyuncuların ismi tek tek önemli değil. Çünkü her zaman takım olarak kazanılır. Bireysel olarak bir oyuncu fark yaratabilir, ama takım için oynaması gerekiyor. Bugünkü kadro takım olabilirse başarılı olur. Sahaya çıkarken futbolcunun ismi oynamıyor. Kolektif oyun ve takım maçı kazanır. Gerçekten kadrodaki her oyuncunun değeri, kalitesi çok önemli ama futbolcu kalitesini takımın lehine kullanırsa ortaya iyi bir takım çıkar.”

Haberin Devamı