Candaş Tolga Işık Pis kokular...
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

17-25 Aralık’ın arkasında Amerika’nın parmağı olduğunu Tolga Tanış’ın “Potus ve Beyefendi” kitabında belgeleriyle okumuştuk.

Önceki gün Amerika’dan gelen “Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan’ın İran’a yönelik ambargoyu deldiği için davaya dahil edildiği” haberi bir kez daha bunu teyit etti.



Üzerinden 4 yıl geçtikten sonra bu dosyanın Amerika’da yeniden açılması çok manidar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün önemli bir açıklama yaptı: “Türkiye’nin Amerika’nın İran’a uyguladığı ambargoyu desteklemek gibi uluslararası hukuk nezdinde verdiği ne bir söz var ne de karar...”

Kaldı ki Türkiye bir Amerikan sömürgesi mi ki Amerikan devletinin aldığı her kararı uygulamak zorunda olsun?

Hukuken ve diplomatik olarak bir karşılığı olmadığı sürece Amerikan ambargosuna riayet etmediği için yabancı bir ülke devlet adamına dava açmak da nedir?



Amerika ve Türkiye arasındaki “müttefiklik hukuku” gereği böyle bir “zorunluluk” var da biz bilmiyorsak o zaman mahkemeleri göreve davet ediyorum.

PKK 40 yıldır Türkiye’de kan döken bir terör örgütü, YPG de onun Suriye’deki uzantısı...

“Suriye’de YPG ile iş birliği yapıyoruz” dediği için Amerika dışişleri bakanı, YPG’ye silah yardımı yapan Amerikan ordusunun genelkurmay başkanı hakkında derhal “terör örgütüne destek-iş birliği” suçundan dava açılsın.



Bu saatten sonra 17-25 Aralık’ın da 15 Temmuz’un da arkasında Amerika’nın bulunduğundan şüphe edenin, aklından şüphe ederim.

Erdoğan’ın dün “Bu işin içinden pis kokular geliyor” dediği tam olarak budur!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder