Spor Pistorius: Ben öldürmedim

Pistorius: Ben öldürmedim

Paylaş
Pistorius: Ben öldürmedim

Kız arkadaşını öldürmekle suçlanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius'un davası başladı. Kız arkadaşı olan manken Reeva Steemkamp 14 Şubat 2013'te çiftin Pretoria'daki evlerinde ölü bulunmuştu. Pistorius ilk duruşmada da "Suçsuzum" dedi

Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius’un, 14 Şubat 2013’te model sevgilisi Reeva Steenkamp’ı Pretoria’daki evinde öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı dava bugün yeniden görülmeye başlandı. Pretoria Yüksek Mahkemesi’nde görülecek ve 20 Mart’ta bitmesi planlanan davada, bugün taraflar açılış konuşmalarını yaparken, ardından 107 tanığın dinlenmesine geçildi. Dava sonucunda Pistorius ya adam öldürmekten 15 yıl hapis cezası alacak ya da serbest bırakılacak.

Pistorius kız arkadaşını ‘hırsız sanarak yanlışlıkla vurduğunu’ savunmuştu. Ancak komşularının, olaydan bir gece önce evden kavga sesleri yükseldiğini anlatması üzerine atletin cinayet suçundan yargılanması kararlaştırmıştı. Blade Runner lakaplı atlet, 22 Şubat 2013’te, 1 milyon rand (yaklaşık 202 bin Türk Lirası) kefalet ödeyerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Savcılığın, Pistorius’un ‘cinayeti önceden tasarladığını ve kız arkadaşını bir tartışma sonrası öldürdüğünü’ savunmasına karşın ünlü atlet ilk duruşmada da ‘suçsuz’ olduğunu yineledi. Yargıç Thokozile Masipa’nın sorusunu yanıtlayan Pistorius, “Suçlu değilim” dedi. Pistorius kendisine yöneltilen cinayet, kamuya açık alanda iki kez ateş açmak ve yasadışı cephane bulundurmak suçlamalarını kabul etmediğini söyledi. Pistorius’un avukatları da ‘müvekkillerinin tuvalet kapısında ateş açtığında, Steenkamp’ın yatakta olduğunu düşündüğünü’ savundu.

Haberin Devamı

Ancak duruşmada dinlenen ilk tanık olan Pistorius’un komşularından Michelle Berger, 14 Şubat 2013’te sabaha karşı 03.00’te bir kadının ‘korkunç çığlıkları’ ile uyandığını ve silah sesleri duymasının ardından cep telefonundan güvenliği aradığını söyledi. Burger, “Kadın bağırarak yardım istedi. Daha sonra bir erkeğin de çığlık atarak yardım istediğini duydum.” dedi. Görgü tanığı, biri başta, üçü bir süre sonra peşi sıra gelen dört el silah sesi duyduğunu da belirtti.

'GÖZLERİNE BAKACAĞIM'

Bu arada Pistorius, duruşma başlamadan önce ‘gözlerinin içine gerçekten bakmak için geldiğini söyleyen kurbanın annesi June Steenkamp’in önünden geçti.

Reeva Steenkamp’ın annesi June, daha önce verdiği bir röportajda, “Oscar’a bakmak istiyorum. Gerçekten gözlerine bakıp Reeva’ya ne yaptığı hakkındaki gerçeği bizzat görmek istiyorum. Mahkeme ne kadar verirse versin onu affetmeye hazır olacağım. Ancak önce onu bana, Reeva’nın annesine bakmaya ve bende yol açtığı acı ve kaybı görmeye zorlamak istiyorum. Buna ihtiyacım olduğunu hissediyorum” demişti.

Haberin Devamı