Gündem Pitbull'da geri adım

Pitbull'da geri adım

Paylaş
Pitbull'da geri adım

Pitbull gibi saldırgan köpekleri toplatma ve barınaklara kapatma kararı Pitbull sahiplerinin ve hayvanseverlerin tepkilerine neden oldu. Bu tepkiler Bakan Veysel Eroğlu'na geri adım attırdı

Sokakta pitbull cinsi köpeklerin saldırısına uğrayarak yaralanan vatandaşların Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu’na, yaptığı başvurular üzerine İçişleri Bakanlığı, valiliklere 7 Haziran’da gönderdiği genelgeyle pitbull cinsi köpeklerin toplatılması, bulunduranlara ceza kesilmesi, internet üzerinden satılması ve dövüştürülmelerinin engellenmesi talimatını vermişti.

Haberin Devamı

Çevre ve Orman Bakanlığı ise üniversiteler ve Türk Veteriner Hekimleri Birliği’yle temasa geçerek, klinik ve hastanelere getirilen tehlikeli köpeklerin kimlik ve adres bilgilerinin kendilerine bildirilmesini istemişti. Bakanlık ayrıca pitbullara el konularak bakımevlerine teslim edilmesi, bu tür hayvan sahiplerine 3 bin 434 TL para cezası kesilmesi talimatını vermişti. Bu karar kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuştu.

Sahiplerinde kalacaklar

Tartışmalar pitbulların sahiplerinden alınıp barınaklara kapatılmasının doğru olmadığı üzerinde odaklanmıştı. Veterinerler pitbull sahiplerinin kimlik ve adres bilgilerini yetkililere bildirmelerinin doğru olmayacağını açıklamıştı. Hayvanseverlerin tepkileri en sonunda Veysel Eroğlu’na geri adım attırdı. Eroğlu, kimsenin evinden pitbulların toplanmasının söz konusu olmadığını, dışarıda tasmasız dolaşan köpeklerin alınarak, kısırlaştırıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Eroğlu, “İşin vahameti büyük. Bazı mafya ve çeteler pitbulları kullanıyor. Bunları önlemek için’ dışarıda tasmasız dolaşmasın, kısırlaştırılsın’ diye, ilgili veteriner merkezlerine gittiğinde kaydı tutulsun diye yapılan işlemdir. Yok etme diye bir şey yok” dedi.