Siyaset Pitbull'la senet tahsili!
Paylaş
Pitbull'la senet tahsili!

Pitbulllarla ilgili toplanan Meclis Dilekçe Komisyonu'nda, sayıları toplam on bini bulan köpekleri, çek-senet mafyasının korkutma amacıyla beslediği ve kullandığı açıklandı

Sabah gazetesinden Hülya Karabağlı'nın haberine göre, TBMM Dilekçe Komisyonu, çok sayıda vatandaşın şikâyeti üzerine "Pitbull" gündemiyle toplandı. Uzmanların ve kurum temsilcilerinin dinlendiği toplantıda, Türkiye'de üretimi, satışı ve ithalatı yasak olan Pitbull köpeklerin çek-senet mafyası tarafından korkutma amacıyla kullanıldığı açıklandı. Toplantıda Pitbull ve benzeri tehlikeli köpekler tarafından saldırıya uğrayarak mağdur olan vatandaşların dilekçeleri ele alındı.

SALDIRGAN YETİŞTİRİLİYORLAR

Haberin Devamı

Komisyona bilgi veren AKUT K-9 ekibinden Tarkan Özvardar, 2004'te getirilen yasakların bu tür hayvanlara ilgiyi artırdığını söyledi. Bu köpeklerin sayılarının İstanbul'da 2 bini, Ankara'da 1000'i geçtiği, Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin Pitbull olduğu vurgulandı. İnternet yoluyla Pitbull satışı yapıldığını anlatan Özvardar, bahisli dövüşler için hayvanların sahipleri tarafından saldırganlaştırıldığına dikkat çekti. Çek-senet mafyalarının tahsilata bu köpeklerle gittiği ve gerektiğinde kullandığı bilgisini veren Özvardar, "İcra bekleyen bazı kişiler, bahçeye bu köpekleri bırakarak memurları korkutuyor. Bazıları köpeklerin kulaklarını ve kuyruklarını keserek daha vahşi hale gelmesini sağlıyor. Bu fiilin Avrupa'daki cezası 28 bin Euro" diye konuştu.

'TEHLİKELİ DEĞİL' DİYORLAR

Haberin Devamı

Tarkan Özvardar, bu türlerin hangisinin tehlikeli olduğunun tespiti için ırkının ne olduğunun bilinmesi gerektiğini, tüm hayvan sahiplerinin köpeklerinin "tehlikeli olmadığını'' öne sürdüğünü söyledi. Irkların suiistimale uğradığını, kurunun yanında yaşın da yandığını belirten Özvardar yurtdışında bu tür köpeklerin teste tabi tutulduğunu ve testi geçemeyenlerin toplum sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle uyutulduğunu kaydetti.