Gündem 'Pittbull'dan beter

'Pittbull'dan beter

Paylaş
'Pittbull'dan beter

Pitbull köpeklerin saldırganlığı hükümeti harekete geçirmişti. Bir vatandaş da saldırgan bir pitbull'u polise şikayet etti. Pitbull'un sahibi ve arkadaşları, şikayetçiyi polislerin gözü önünde öldüresiye dövdüler

HAYVANSEVERLER HAKLI

Haberin Devamı

Pitbull köpeklerin saldırısına uğrayanların şikayetleri artmıştı. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı 7 Haziran’da valiliklere ‘Pitbull’ların toplatılması talimatını vermişti. Çevre ve Orman Bakanlığı da Pitbull besleyenlere 3 bin 434 lira ceza kesileceğini açıklamıştı.

Tepkiler üzerine Pitbull köpeklerin toplatılmasından vazgeçilmişti. “Gerçek saldırganlar Pitbull sahipleri. Çünkü bu hayvanları saldırmaya sahipleri alıştırıyor” diyen hayvanseverlerin haklılığı dün bir kez daha ortaya çıktı.

POLİSLER BİBER GAZI SIKTI

Adana’da bir kişi, polisi arayıp kendisine bir Pitbull’un saldırdığı ihbarında bulundu. Polisler, önünde şikayet edilen köpeğin bağlı olduğu oto kiralama şirketine gitti. Şirket sahibine hayvanın aşısı olup olmadığı soruldu.

Haberin Devamı

Öfkelenen şirket sahibi ve arkadaşları, Pitbull’u şikayet edeni polislerin gözü önünde tekme tokat dövdü. Saldırganlar şikayetçiyi öldüresiye dövdükleri yetmiyormuş gibi olayı görüntüleyen medya mensuplarını da kovaladı. Polisler, saldırganları biber gazı sıkarak durdurdu.

Murat KİBRİTOĞLU/DHA