Ekonomi Piyasalar Obama'nın seçilmesini kutluyor

Piyasalar Obama'nın seçilmesini kutluyor

Paylaş
Piyasalar Obama'nın seçilmesini kutluyor

Küresel piyasalarda ABD seçimlerinde Başkan Barack Obama'nın tekrar seçilmesiyle görülen yükselişler dikkati çekiyor

ABD’de Dow Jones endeksi dün günü yüzde 1,02 oranında yükselişle tamamladıktan sonra vadeli işlemlerde görülen kayıpların büyük bölümünün seçim sonucunun açıklanmasının ardından geri alındığı görülüyor. Emtia fiyatları da önceki güne göre yükseliş kaydederken, avro/dolar paritesi ise gördüğü en düşük 1,2784 seviyesinden 1,2875’e sıçradı.

Haberin Devamı

Yurt içinde ise dün kar satışlarının etkisini artırdığı bir gün geride bırakıldı. Analistler özellikle banka hisselerinde yılbaşından bu yana oluşan yüzde 55’in üzerindeki kar marjı nedeniyle satış baskılarının bu hisselerde yoğunlaştığını belirtiyor.

Tahvil-bono piyasasında görülen kar satışları ise, Hazine’nin Fitch’in not artırım kararının ardından gerçekleştirdiği ihalede son yılların en düşük faiziyle borçlanması ile sınırlı kaldı ve gösterge tahvilin bileşik faizi günü yüzde 6,90’ın altında kapattı.

Bugün için analistler İMKB’de devam etmesi muhtemel kar satışlarının karşılanıp karşılanamayacağının izleneceğini, İMKB 100 endeksinin 71.500 - 72.000 bandı üzerinde tutunması durumunda yükseliş isteğinin korunabileceğini kaydediyor.

Haberin Devamı

Ülke notunun artmasından sonra bankaların da kredi notlarında bir artırım gelebileceği beklentisine dikkati çeken analistler endeksin olası yükselişlerde hedefinin 73.000 ve 73.500 seviyeleri olacağını tahmin ediyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.30 Almanya, ekim ayı inşaat sektörü PMI
12.00 Avro Bölgesi, ağustos ayı perakende satışlar
12.30 Almanya, 5 yıl vadeli tahvil ihalesi (hedef 4 milyar avro borçlanma)
13.00 Almanya, eylül ayı sanayi üretimi
18.00 ABD, haftalık petrol stokları