Ekonomi 'Piyasanın beklediği yüzde 55 evet oyu'

'Piyasanın beklediği yüzde 55 evet oyu'

Paylaş
'Piyasanın beklediği yüzde 55 evet oyu'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finans piyasalarındaki oyuncuların, referandumdan yüzde 50-55 arası 'evet' çıkacağı beklentisiyle konum aldıklarını söyledi

Yüzde 60’lar olmayacak

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında, 12 Eylül’de yapılacak Anayasa referandumuyla ilgili piyasa hareketini değerlendirdi. “Piyasalar referandumla ilgili çok büyük, yüzde 60’ları aşan bir ‘evet’ beklentisini fiyatlamıyor” diyen Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Piyasa oyuncuları anketleri takip ederek, aşağı yukarı yakın bir sonuç bekliyor. Fiyatlanan, yüzde 50-55 aralığında bir ‘evet’ oyu. Bu yeterli.”

‘Hayır olumsuz etkiler’

Maliye Bakanı Şimşek, referandumda ‘hayır’ sonucunun çıkmasının, ekonomiyi ve beklentileri olumsuz etkileyebileceği görüşünü dile getirdi. Mehmet Şimşek, Türkiye’nin krizde bulunduğu noktaya ilişkin bir soruyu yanıtlarken, Türkiye’nin önünü görebildiği andan itibaren hızlı bir çıkış yaşadığını kaydetti. Şimşek, “Muhtemelen yılın ikinci yarısında bu çıkış yavaşlayarak sürecek. Ama bu yıl her halükarda Türkiye çok hızlı büyüyecek” dedi.

Haberin Devamı