Gündem PKK Almanya'dan özür diledi

PKK Almanya'dan özür diledi

Paylaş
PKK Almanya'dan özür diledi

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık, Almanya'dan PKK adına özür diledi. Alman WDR ve NDR yayın kuruluşlarına demeç veren Bayık, 1990'lı yıllarda Almanya'da otoyolların kapatılması ve göstericilerin kendini ateşe verdiği eylemler için özür diledi

WDR'de yer alan ve Bayık ile yapıldığı belirtilen röportajda, “Ben PKK adına Alman halkından özür diliyorum. Böyle birşey bir daha olmayacak" ifadelerini kullanan Cemil Bayık, PKK'nın Türkiye'ye karşı yürüttüğü mücadelenin artık bağımsız bir Kürdistan istemediğini, politik bir çözümü amaçladığını söyledi.

ARTIK TÜRKİYE'YE KARŞI SAVAŞMAYACAĞIZ

Haberin Devamı

Türkiye'ye karşı artık savaşmayacaklarını belirten Bayık, "Bir artık savaşa yeter diyoruz. Ne biz, ne de Türk devleti savaşla amacına ulaşabildi" diye konuştu. Kandil'de yapıldığı belirtilen röportajda, PKK'nın önceliğinin IŞİD'e karşı mücadele olduğunu kaydeden Bayık, “Şimdi Sincar'da yoğun mücadele veriyoruz" dedi.

PKK TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARTILSIN

Bu arada, Avrupa Birliği ve Almanya'da halen terör örgütü statüsünde olan PKK'nın durumunun yeniden gözden geçirilmesi için Sosyal Demeokrat Parti SPD'den talep geldi. SPD Parlamento Başkanvekili Rolf Mützenich, IŞİD'e karşı verdiği mücadele nedeniyle PKK'nın terör örgütü statüsünün yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bayık'ın açıklamalarını WDR'e değerlendiren Rolf Mützenich, PKK'nın Almanya'da şiddetten vazgeçtiğini söylemesinin farklı bir söylem olduğunu belirterek, bunun kalıcılığı durumunda yeniden değerlendirme konusunda bir şansı hakkettiğini vurguladı.

ALMANYA TÜRKLERDEN DAHA TÜRK OLMASIN

Haberin Devamı

Konuya ilişkin haberde WDR, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim'in de PKK'nın terör örgütü statüsünün kaldırılmasını istediğine yer verdi. WDR, Kerkük Valisinin, "Almanlar Türklerden daha Türk olamaz. Türkiye şu an PKK ile pazarlık halinde" dediğini aktardı.