Gündem PKK ateşkes ilan etti

PKK ateşkes ilan etti

Paylaş
PKK ateşkes ilan etti

PKK ateşkes ilan etti

Abdullah Öcalan’ın ömür boyu hapis cezasını çektiği İmralı Adası ile ulaşımı sağlayan iki gemi de arızalanınca, bölücübaşının avukatları İbrahim Bilmez ile Mehdi Öztüzün geçen çarşamba adaya gidememişti. Adalet Bakanlığı’nın özel bir tekne kiralaması üzerine ulaşım sorunu çözüldü ve iki avukat dün Gemlik’ten İmralı’ya gitti.

Haberin Devamı

ONAYINI ALDILAR

Öcalan avukatlarıyla çarşamba günleri görüşüyor. PKK’nın geçen çarşambadan itibaren referandumun yapılacağı 12 Eylül’e kadar ateşkes ilan edeceği iddia edilmişti. Ancak avukatlar adaya gidemeyince ateşkes duyurusu yapılmamıştı.

Avukatların İmralı’dan döndükten sonra gelen ateşkes ilanı, örgütün bu kararını Apo ile son kez istişare ettiğini gösteriyor.

20 EYLÜL’E KADAR

PKK yanlısı internet sitelerinde örgütün dünden itibaren 20 Eylül’e kadar saldırıları durdurduğu belirtildi. KONGRA-GEL Başkanlık Divanı ile KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “1 Haziran’dan bu yana aktif savunma pozisyonunda olan güçlerimizi pasif savunma pozisyonuna çektiğimizi kamuoyuna resmen ilan ediyoruz” denildi. Kararın, BDP ve sivil toplum örgütlerinin çağrısı, Öcalan’ın mesajı üzerine alındığı kaydedildi.

Haberin Devamı