Siyaset 'PKK, hükümetten daha dürüst'
Paylaş
'PKK, hükümetten daha dürüst'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, PKK'nın, hükümetten daha dürüst davrandığını ileri sürdü

CHP MYK Üyesi Ali Kılıç ile birlikte İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'e nezaket ziyaretinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ateş, açılım sürecinin başından sonuna kadar yanlış bir hamle olduğunu söyledi.

Hükümet politikalarının ülkeyi ayrıştırdığına dikkat çeken Ateş, “Terörün sırtını sıvazlayarak sorunlar çözüme kavuşmaz” dedi. Son günlerde artan terör eylemlerinden hükümeti sorumlu tutan Ateş, “Önce İstanbul'da bir genç kız, atılan molotof kokteyli sonrası yaşam mücadelesini kaybetti. Son olarak da Tokat'ta 7 askerimiz pusuya düşürülerek şehit edildi.

Şehit haberlerinin ardından, hükümet erkanının kuşku verici açıklamalar yapması, terör saldırısının PKK değil de Ergenekon tarafından yapılmış olabileceğinin ima edilmesi üzüntü verici. PKK çıktı ve ‘saldırıyı biz yaptık’ dedi. Terör örgütü bu tutumuyla, ülkeyi yöneten AKP'den daha dürüst davrandı” diye konuştu.

"PKK'NIN YAPAMADIĞINI HÜKÜMET YAPTI"

PKK'nın 25 yılda yapamadığını, iktidarın dört ayda gerçekleştirdiğini söyleyen Ateş, ülkenin sahipsiz bırakıldığını savundu. Ateş, “Ülkede kan gövdeyi götürürken, üst düzey ülke yönetiminin farklı ülkelerde program yapıyor olması normal değil. Türkiye böyle bir manzarayı kaldıramaz.

Açılım konusunda ‘Tarihi fırsat’ diyen Başbakan ve Cumhurbaşkanı, şimdi neden seslerini çıkartmıyor? Türkiye'nin sabrı taşmaya başladı. Herkes komşusundan şüphelenme eğiliminde. Kötü gidişatı haber veren gazeteler de sindiriliyor. Genetiği ile oynanan bir basın yaratılıyor” dedi.

Can ÖZLÜ/İZMİR (DHA)

Haberin Devamı