Gündem PKK ilçeye saldırdı: 8 yaralı

PKK ilçeye saldırdı: 8 yaralı

Paylaş
PKK ilçeye saldırdı: 8 yaralı

Siirt'in Pervari İlçesi'nde Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü binalarına PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, 5 polis, 3´ü asker, toplam 8 güvenlik görevlisi yaralandı

Pervari´de yan yana bulunan Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü binalarına, dün saat 21.15 sıralarında, PKK terör örgütü mensubu kalabalık bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristlere güvenlik güçleri anında cevap verdi. Silah seslerinin ardından bölgeye helikopterle takviye birlikler sevk edildi.

Yaklaşık 40 dakika süren çatışmanın ardından PKK´lılar, gecenin de karanlığından yararlanarak dağlık araziye kaçtı. Açılan ilk ateşte, üçü özel harekatçı, toplam 5 polis ile 3 asker yaralandı.

Yaralılar Pervari Devlet Hastanesi+ne kaldırıldı. İlk müdahaleleri burada yapılan yaralılar daha sonra helikopterlerle Siirt Asker ve Siirt Devlet hastanelerine sevk edildi.

Çatışma sırasında ilçenin güneydoğusundaki Herekol Dağı ile kuzeybatısında bulunan Besta bölgesindeki ormanlık alanda da yangın çıktı.

TURAN KOYUNCU/SİİRT (DHA)